Katnić: Samardžić ne pritiska Martinovića, imamo dokaze

Optužnica u odnosu na sve okrivljene potvrđena od strane Višeg suda
74 pregleda 0 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2016. 05:48h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić reagovao je na tekst “Ucjenjuje ga da optuži novinara”, koji je objavljen u “Vijestima” 30. avgusta. Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Radi objektivnog informisanja, Specijalno državno tužilaštvo obavještava javnost da nijesu tačni navodi objavljeni u ND Vijesti dana 30. avgusta 2016. godine pod naslovom 'Ucjenjuje ga da optuži novinara' i nadnaslovom 'Samardžić 'pritiskala' Duška Martinovića'. Isti navodi su objavljeni i nekoliko dana ranije, takođe u ND Vijesti.

U navedenom članku je objavljena netačna informacija da je specijalna tužiteljka 'pritiskala' okrivljenog D.M. da zaključi sporazum o priznanju krivice kojim bi optužio novinara, okrivljenog J.M., da je član narkogrupe.

Istraga u ovom krivičnom predmetu je trajala u periodu od 24. oktobra 2015. godine do 8. aprila 2016. godine, kada je i podignuta optužnica protiv 14 lica među kojima su i okrivljeni D.M. i novinar okrivljeni J.M.

Svi prikupljeni dokazi nakon završene istrage su, uz optužnicu, predati Višem sudu u Podgorici. Dakle, sve aktivnosti specijalne tužiteljke Mire Samardžić u vezi prikupljanja dokaza ili pak preduzimanja radnji na prizanju krivice bilo kog okrivljenog su prestale danom podizanja optužnice, tj. 8. aprila 2016. godine.

Po nalaženju Tužilaštva, za osudu svih okrivljenih prikupljeno je dovoljno kredibilnih dokaza, što potvrđuje i činjenica da je predmetna optužnica u odnosu na sve okrivljene potvrđena od strane nadležnog vijeća Višeg suda u Podgorici.

U Specijalnom državnom tužilaštvu se trenutno, a u skladu sa važećim zakonskim propisima, protiv više okrivljenih i sa njima povezanih lica, za koje je utvrđeno da imaju imovinu, vodi finansijska istraga koja je označena stepenom tajnosti i koje aktivnosti ne treba miješati sa istražnim radnjama koje su prethodile optužnici”, piše u reagovanju koje potpisuje Milivoje Katnić.

Odgovor novinara u "Vijestima" za 1. septembar

Bonus video: