Brazil ostao lider, Kineskinje preuzele prvo mjesto

0 komentar(a)
Odbojkaši Brazila, Foto: Fivb.ch
Odbojkaši Brazila, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 30.08.2016. 20:43h

Po završetku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) je objavila najnovije rang-liste u obje konkurencije.

Novi olimpijski šampion, Brazil samo je učvrstio prvo mjesto sa 315 poena, dok drugo dijele Poljska i Sjedinjene Američke Države (bronzani u Riju), sa po 268.

Srebrna sa OI, Italija zadržala je četvrto mjesto, dok je za dva mjesta pala petoplasirana Rusija, koja je u Riju ostala bez medalje (četvrto mjesto).

Zahvaljujući učešću na OI, Kanada je ušla u top 10 i sada je osma, dok su u top 10 napredovali sedmoplasirani Iran (za tri mjesta) i devetoplasirana Francuska (za dva). Iz top 10 su ispale Njemačka, rival Crne Gore u kvalifikacijama za EP, koja je nazadovala četiri mjesta i sada je 11. na svijetu, te Bugarska, koja je pala osam pozicija, i sada je na 16. poziciji.

S obzirom na to da nijesu nastupali na OI, niti bilo ko od slabije plasiranih selekcija, naši odbojkaši su ostali na 49. mjestu sa 11 poena.

Zahvaljujući zlatu u Riju, Kina je sada prva u ženskoj konkurenciji, jer je napredovala dva mjesta, za ukupno 328 poena. Kineskinje su na prvom mjestu smijenile Sjedinjene Države, koje su, iako bronzane na OI, pale na drugo mjesto, dok se na treće mjesto probila Srbija (najbolji plasman), vicešampion iz Rija, koja je napredovala tri pozicije.

Holandija (četvrta u Riju) je imala najveći napredak u top 10, jer je napredovala četiri mjesta i sada je 7. Brazil je sa drugog pao na četvrto mjesto, Rusija i Japan su napredovale za po jedno mjesto, i sada su na petom, odnosno šestom mjestu, Italija je zadržala 8. mjesto, Dominikanska Republika je pala na deveto, a Južna Koreja na deseto...

Naše odbojkašice su ostale na diobi 66. mjesta sa još 12 selekcija...

Bonus video: