Đoković propušta SP jer u njegovoj kategoriji nije bio prijavljen nijedan takmičar!

Trener reprezentacije, Predrag Lekić, kazao je da se to nikada nije dogodilo na velikim takmičenjima. "To nas je sve iznenadilo. Na Svjetskim prvenstvima nikada nije bilo ispod 12 do 15 takmičara u toj kategoriji. Pretprošle godine u Riminiju bilo je 14 takmičara, a isti broj bio je prijavljen i dvije godine ranije u Bratislavi", rekao je Lekić agenciji MINA.
2 komentar(a)
Denis Đoković, Foto: Privatna arhiva
Denis Đoković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.08.2016. 13:06h

Talentovani crnogorski kik bokser, Denis Đoković, neće učestvovati na juniorskom prvenstvu svijeta u Dablinu jer u njegovoj kategoriji nije bio prijavljen nijedan takmičar, saopšteno je iz Kik boks saveza.

Đoković je na Svjetskom prvenstvu (SP), koje će od danas do 3. septembra biti održano u Dablinu, trebalo da nastupi u disciplini lou kik, u kategoriji do 71 kilogram.

Trener reprezentacije, Predrag Lekić, kazao je da se to nikada nije dogodilo na velikim takmičenjima.

"To nas je sve iznenadilo. Na Svjetskim prvenstvima nikada nije bilo ispod 12 do 15 takmičara u toj kategoriji. Pretprošle godine u Riminiju bilo je 14 takmičara, a isti broj bio je prijavljen i dvije godine ranije u Bratislavi", rekao je Lekić agenciji MINA.

On je kazao da su razočarani neučešćem Đokovića na Svjetskom prvenstvu (SP), navodeći da su puno truda uložili u kompletan ciklus priprema.

"Više od tri i po mjeseca smo se spremali. Nadali smo se dobrom plasmanu i uspjehu. Đoković je veliki potencijal crnogorskog kik boksa i žao mi je što je propustio svoje prvo veliko takmičenje. Postojala je objektivna mogućnost da dođe do neke od medalja", rekao je Lekić.

On smatra da je rigorozan vizni režim glavni razlog malog broja prijavljenih takmičara.

"Veliki dio afričkih država i zemalja bivše SSSR nije dobilo vize. I mi smo čekali na vizu više od mjesec i po. Ostaje žal, ali nadam se da će Đoković na nekim narednim takmičenjima opravdati ono što se od njega očekuje. Savez je obezbijedio sredstva za put, kupio avionske karte i rezervisao smještaj u Dablinu, ali je na kraju četvoročlana delegacija morala da odustane od puta", rekao je Lekić.

Đoković je kazao da mu je žao što će, nakon više od tri i po mjeseca priprema, propustiti SP.

"Naporno sam trenirao i bio sam spreman na SP. Posvetio sam se takmičenju znajući da mi je to prvo veliko na kojem nastupam, nadao se i dobrom rezultatu. Žao mi je što nijesam učestvovao, ali nadam se da će neko naredno takmičenje opravdati moj rad", kazao je Đoković.

Bonus video: