Kotoranin uhapšen po potjernici: Oduzet kokain, marihuana, ekstazi...

Od A.K. je oduzeto i vozilo „Jeep Grand Cherokee“, podgoričkih registarskih oznaka
3 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.08.2016. 15:18h

Kotorska policija pronašla je juče i lišila slobode A.K. (24) iz Kotora, koji se nacionalnom potjernicom potraživao radi izdržavanja kazne zatvora.

Nakon hapšenja, službenici OB Kotor su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije, u stanu koji je koristi A.K. pronašli i oduzeli kokain, marihuanu, hašiš i ekstazi, zbog čega će protiv ovog lica nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, nakon pronalaska i lišenja slobode ovog lica, policijski službenici su juče oko 18,30 časova, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres stana i drugih pomoćnih prostorija koje koristi A.K. u mjestu Zagora, Opština Kotor, prilikom kojeg su pronašli i oduzeli: praškastu materiju za koju se sumnja da je opojna droga kokain, za koji je preliminarnom analizom potvrđena količina od oko 117 grama, biljnu materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, za koju je preliminarnom analizom potvrđena količina od oko 1.879 kg, biljnu materiju za koju se sumnja da je opojna droga hašiš, za koju je preliminarnom analizom potvrđna količina od oko 10,12 grama, 250 komada tableta za koje se sumnja da se radi o opojnoj drogi ekstazi, digitalnu vagu za precizno mjerenje, elektronsku vagu, dvije ručne radio veze, kao i više mobilnih uređaja", navodi se u policijskom saopštenju.

Od A.K. je oduzeto i vozilo „Jeep Grand Cherokee“, podgoričkih registarskih oznaka.

"A.K. će biti sprovoden u ZIKS radi izdržavanja kazne zatvora za drugo krivično djelo, dok će droga biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. Osim navedenog, od još jednog lica za koje postoje indicije da je povezano sa izvršenjem ovog krivičnog djela iz oblasti opojnih droga, je oduzeto vozilo radi provjera i dalje obrade. Krivična prijava zbog pronalaska droge će protiv A.K. državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici biti podnijeta u redovnom postupku", zaključuje se.

Bonus video: