Crnogorska premijera prvijenca Ivana Marinovića

"Igla ispod praga", za koji je Marinović pisao i scenario, priča je o stanovnicima malog sela na Luštici
2 komentar(a)
Igla ispod praga, Foto: Privatna arhiva
Igla ispod praga, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.08.2016. 09:46h

Rediteljski prvijenac Ivana Marinovića "Igla ispod praga" imaće nacionalnu premijeru u četvrtak, 15. septembra, u dvorani Park u Herceg Novom.

Nakon svjetske premijere i prikazivanja u okviru glavne takmičarske selekcije na nedavno završenom Sarajevo film festivalu, odličnog prijema i kod publike i kritike, film "Igla ispod praga" Ivana Marinovića vidjeće premijerno i crnogorska publika. Nacionalna premijera zakazana je za 15. septembar u Herceg Novom, u dvorani Park, nakon koje će se film prikazivati narednih sedam dana.

Podgorička filmska publika biće u prilici da pogleda Marinovićevo ostvarenje 23. septembra, u okviru prvog Podgoričkog filmskog festivala. Distribucija filma širom Crne Gore, kako nam je kazao reditelj Marinović, očekuje se tokom zime.

"Igla ispod praga", za koji je Ivan Marinović pisao i scenario, priča je o stanovnicima malog sela na Luštici koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time riješe sve svoje probleme. Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar koji odbija da proda svoj dio.

U filmu igraju Nikola Ristanovski, Leon Lučev, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dragana Dabović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Tihana Ćulafić, Filip Klicov, Mirko Vlahović, Stevan Radusinović i drugi.

Film su finansirali Ministarstvo kulture Crne Gore, Filmski centar Srbije, Turistička organizacija Herceg Novi i Luštica Bay.