ZASIJEDAO KRIZNI ŠTAB

Ulcinj: Požar pod kontrolom

"Gradska služba zaštite reagovala je na najbolji mogući način i građani mogu biti ponosni na nju"
54 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj požar, Foto: Čitalac reporter
Ulcinj požar, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 04.04.2019. 21:33h

Požar u Bijeloj Gori u Ulcinju, koji je izbio u subotu oko 11,00h, za sada je potpuno pod kontrolom- saopšteno je danas nakon sastanka lokalnog štaba za upravljanje vanrednim situacijama.

Predsjednik Opštine Nazif Cungu kazao je da vremenski uslovi danas i tokom noći, prema najavama meteorologa, ne bi trebalo da doprinesu napredovanju vatrene stihije, koja već drugi dan pustoši šumu i rastinje po Bijeloj Gori i prijeti okolnim domaćinstvima.

"U veoma kratkom vremenskom periodu, otvoreni su koridori i postavljena su crijeva koja omogućavaju brzo reagovanje u cilju gašenja vatre. Na razvoj situacije povoljno su uticali i meteorološki uslovi za razliku od prvog dana kada je zapadni vjetar uticao na širenje vatre. Od jutarnjih sati angažovan je dromader a u slučaju dodatne potrebe, u pripravnosti stoje avioni iz susjednih država", piše u saopštenju.

Opština se, kako se dodaje, zahvaljuje službenicima Uprave policije-ispostave Ulcinj i službama zaštite Bara, Budve, Podgorice i Cetinja.

"Gradska služba zaštite reagovala je na najbolji mogući način i građani mogu biti ponosni na nju", ističe se u saopštenju.

Požar koji je u subotu izbio u Bijeloj Gori kod Ulcinja, u nedelju ujutro nastavio je da se širi prema Valdanosu, ali vatrogasci kontrolišu sve linije vatre prema gradu.

"Požar je na obodima pod kontrolom, ali u sredini gdje je žarište, teren je potpuno nepristupačan, tako da smo za sada nemoćni da zaustavimo dalje napredovanje. Na terenu su svi naši vatrgosci, te kolege iz Bara, Budve i Podgorice.Od jutros požar gasi i jedan dromader iz Podgorice", kazao je šef službe spavanja Fljamur Selović.

Iako je u subotu bilo najavljeno da će u gašenju požara učestvovati i jedan kanadar iz Srbije, Selović je naveo da je iz direktorata dobio informaciju da će ipak italijanski kanader u Ulcinj stići oko 13 časova.

Arif Osmani iz Prištine uhapšen je zbog sumnje, da je izazvao požar u ulcinjskoj Bijeloj Gori. Osnovni državni tužilac je Osmaniju odredio pritvor do 72 sata.