I treći poraza odbojkaša od Turske, od utorka u Bijelom Polju

1 komentar(a)
Turska - Crna Gora, Foto: OSCG
Turska - Crna Gora, Foto: OSCG
Ažurirano: 27.08.2016. 16:35h

Tri poraza doživjeli su odbojkaši Crne Gore, uz samo jedan osvojen set, u Izmiru u tri prijateljske utakmice protiv Turske, u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Slobodana Boškana su danas izgubili 3:0, kao prvog dana.

Sva tri meča naši seniori su odigrali bez startnog tandema primača, Vojina Ćaćića i Marka Bojića, zbog obaveza u klubovima u Iranu i Južnoj Koreji, te tehničara Sima Dabovića, koji je tromeč sa Turskom preskočio zbog povrede.

Današnji duel počela je postava - tehničar Strugar, korektor Ćulafić, primači servisa Božidar Ćuk i Babić (na toj poziciji je nekad i povremeno igrao u Budućnosti), srednji blokeri Milić i Ječmenica, te libero Lakčević.

Boškan je već u prvom setu izvršio izmjenu na mjestu tehničara i umjesto Strugara uveo u igru Radonića, koji je igrao do kraja utakmice. U igru su, u drugom setu, ulazili samo još Minić i Vukašinović.

"Utisak sa ove tri utakmice je da nismo bili ravnopravan protivnik reprezentaciji Turske, posebno u ovoj posljednjoj utakmici. Mi smo direktno sa visinskih priprema došli u Izmir na prijateljske utakmice i može se zaključiti da su oni su u boljoj takmičarskoj formi od nas, ali se osjetilo i to što Bojić, Ćaćić i Dabović nisu mogli da igraju, tako da nismo bili na istom nivou sa reprezentacijom Turske", rekao je Boškan.

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore vraća se u nedelju u Crnu Goru, a nakon slobodnog dana, u utorak nastavlja pripreme u Bijelom Polju.

Našu reprezentaciju u Bijelom Polju očekuju prijateljske utakmice sa selekcijom Makedonije (1. i 2.septembar) u dvorani "Nikoljac", dok će u Podgorici, 8. i 9.septembra odmjeriti snage sa reprezentacijom Hrvatske.

Crna Gora će u kvalifikacijama za EP za rivale imati Njemačku, Španiju i Švajcarsku. Prvi turnir druge runde kvalifikacija je u Podgorici, od 16. do 18. septembra, drugi u Las Palmasu, od 23. do 25. septembra.

Prvoplasirana selekcija nakon šest kola ide direktno na EP, a drugoplasirana u treću rundu, u baraž...

Turska – Crna Gora 3:0 (25:16, 25:21, 25:15)

Izmir - Dvorana: Ataturk Volejbal Salun. Poeni iz napada: Turska 35, Crna Gora 18. Poeni iz bloka: Turska 11, Crna Gora 10. Poeni sa servisa: Turska 8, Crna Gora 3. Greške: Turska 21, Crna Gora 21.

Turska: Ulaš 5, Guneš 5, Gungor, Jesilbudak, Gokgoz 16, Subaši, Ajdin 3, Koč, Emet, Savaš 10, Toj 9, Janipazar, Ćin, Gulmezoglu 6.

Crna Gora: Minić, Dabović, Babić 10, G. Ćuk, Strugar 1, Radonić, Lakčević, Radović, B. Ćuk 3, Milić 3, Vukašinović, Ječmenica 5, Ćulafić 10.

Bonus video: