Požar u Ulcinju se i dalje širi, mještane čeka neizvjesna noć

"Nećemo uvesti vanredno stanje jer je za sada požar pod kontrolom. Imamo dosta vozila i ljudstva a u su i dromaderi. Problem je jedino vjetar koji i dalje jako duva", kazao je Cungu. Naveo je da prema njegovim saznanjima nijesu izgorjele dvije kuće već jedan pomoćni objekat i garaža
137 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2016. 18:47h

Uprkos dramatičnoj situaciji i nezapamćenom požaru koji i dalje prijeti, predsjednik Opštine Nazif Cungu kazao je da neće biti vanrednog stanja.

"Nećemo uvesti vanredno stanje jer je za sada vatra koja je prijetila kućama, pod kontrolom. Požar se i dalje širi brdom prema maslinjacima iznad Nove mahale. Ukoliko zaprijeti kućama, branićemo. Imamo dosta vozila i ljudstva. Problem je jedino vjetar koji i dalje jako duva", kazao je Cungu. Naveo je da prema njegovim saznanjima nijesu izgorjele dvije kuće već jedan pomoćni objekat i garaža.

"Uspjeli smo da spasimo 52 kuće koje su bile ugrožene vatrom" kazao je Cungu.

Šef službe spasavanja Fljamur Selović kazao je da su dromaderi za danas završili posao i da vatrogasce i mještane čeka naporna i neizvjesna noć.

"Vatra se vjetrom širi na sve strane. Za sada gori neprohodan teren i domaćinstva su van opasnosti. Ne znamo šta donosi noć", kazao je on. Oko 15 vozila je na terenu, 60 vatrogasaca i više od sto mještana.

"Sjutra očekujemo i kanader iz Srbije", kazao je Selović.

Ulcinj je od podne obavijen gustim dimom, miris paljevine osjeća se na sve strane dok vjetar rasipa pepeo po kućama i ulicama.

Pune ruke posla ima i policija koja reguliše saobraćaj u nikad složenijim okolnostima- oko 20.30 je bio blokiran saobraćaj od raskrsnice prema policiji na glavnom bulevaru ka kružnom toku a vozila se usmjeravaju na put preko Pinješa.

Požar koji je izbio u Bijeloj Gori u Ulcinju i velikom brzinom se proširio prema brdu Mavrijan je progutao dva objekta.

U gašenju sada učestvuju i barski vatrogasci, a iz vazduha požar gase helikopteri i dromaderi.

Šef ulcinjskih vatrogasaca Fljamur Selović kazao je da je situacija na terenu potpuno haotična, i da je vatrena stihija već progutala dvije kuće.

"U pomoć su stigli i vatrogasci iz Bara, Podgorice, Budve. Tu su i dromaderi helikopteri, cijelo ljudstvo ulcinjske vatrogasne jedinice i građani. Branimo domaćinstva kolko je to u našoj moći, ali veoma je teško jer je požar van kontrole", kazao je ranije Selović.

On nije znao tačno da kaže koliko se kvadrata nalazi pod vatrom, osim da je u pitanju velika površina.

"Gori cijela Bijela Gora, čak i borovi prema putu ka Baru", kazao je on.

Galerija

Bonus video: