Umjesto da plate 1,5 euro za toalet, založili 9.000

Sudija Pavićević potvrdio je “Vijestima” da je u prisustvu branioca i sudskog tumača saslušao ruske državljane, koji će se uz jemstvo u daljem postupku braniti sa slobode.
0 komentar(a)
Rusi su platili jemstvo
Rusi su platili jemstvo
Ažurirano: 27.08.2016. 06:27h

Ruski državljani K. R. (26), S. A. (25) i G. B. (25), koji su prije četiri dana pretukli Budvanina Z. M. radnika javnog toaleta na Slovenskoj plaži, pušteni su da se brane sa slobode, nakon što su uplatili po 3.000 eura na ime jemstva.

Uz jemstvo od 1.000 eura na slobodu je pušten i Z.M. koji je u odbrani iz gasnog pištolja pucao na razularene Ruse, koji su ga tukli jer je od njih tražio da plate uslugu korišćenja toaleta.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević prihvatio je ponudu branioca Rusa da polože jemstvo, a sa tim se saglasio i zastupnik optužbe.

Sudija Pavićević potvrdio je “Vijestima” da je u prisustvu branioca i sudskog tumača saslušao ruske državljane, koji će se uz jemstvo u daljem postupku braniti sa slobode.

Kazao je da je prihvatio i ponuda za jemstvo osumnjičenog Budvanina, dodajući da se ni tom prijedlogu nije protivilo tužilaštvo.

Kotorsko Osnovno tužilaštvo trojici Rusa na teret stavlja nanošenje teških tjelesnih povreda, a Budvaninu izazivanje opšte opasnosti.

“Vijestima” je pojašnjeno da se prilikom određivanja visine jemstva vodilo računa o materijalnom stanju osumnjičenih.

Sagovornik iz istrage kazao je da su sva četvorica osumnjičenih spremna da sa tužilaštvom zaključe sporazum o priznanju krivice.

Trojica Rusa i Budvanin uhapšeni su u noći između ponedjeljka i utorka, dva sata iza ponoći.

Izvor blizak istrazi kazao je tada “Vijestima” da su Rusi poslije noćnog provoda u okolnim popularnim lokalima došli do toaleta na Slovenskoj plaži. Nakon što su dvojica izašla iz toaleta Z. M. im je pokazao natpis na kom piše da se korišćenje toaleta naplaćuje pola eura.

Odbili su da plate, a potom je u toalet ušao još jedan muškarac, koji je takođe izašao ne ostavljajući novac.

Sagovornik iz policije kazao je da je Budvanin zaustavio turiste i tražio da plate jedan euro i pedeset centi, nakon čega je počelo guranje.

Ruski državljani navodno su nasrnuli na radnika udarajući ga više puta.

Dok su ga tukli Budvanin je izvadio gasni pištolj i počeo da puca, nakon čega su se Rusi razbježali.

Inspektori koji su bili nedaleko od javnog toaleta dotrčali su i uhapsili sve aktere incidenta.

Budvanin je inspektorima ispričao da gasni pištolj nosi sa sobom zbog čestih incidenata na radnom mjestu.

Bonus video: