Nikšić: Izgorjela dva stana, komšija danima prijetio da će zapaliti zgradu

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića, dojavu o požaru dobili su u 16.55 časova i kada su njihove ekipe stigle vatra je već bila u razbuktaloj fazi.
229 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2016. 16:56h

U zgradi na Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću izbio je požar većih razmjera, koji je nakon sat vremena lokalizovan i nakon kojeg je izgorjelo dva stana u potkrovlju zgrade

Požar je izbio u stanu Branislava Ćuzovića (59) a zatim se proširio i na ostale stanove koji se nalaze u potkrovlju. Pored Ćuzovicevog stana, u požaru je oštećen i stan doktora Rajka Pavličića.

Ćuzović je lakše povrijeđen i prevezen je u opštu bolnicu. U gašenju požara učestvovalo sedam vozila i tridesetak vatrogasaca.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića, dojavu o požaru dobili su u 16.55 časova i kada su njihove ekipe stigle vatra je već bila u razbuktaloj fazi.

"U akciji je učestvovalo sedam vozila i preko 30 vatrogasaca. Zgrada je bila ugrožena i nakon sat vremena, uspjeli smo da lokalizujemo požar" kazao je Gardašević.

Zgrada u kojoj je izbio požar pravljena je 1951. godine.

Dr Pavličić je kazao da ne zna kolika je šteta, ali zna da je sve što je stvarao nestalo.

- Izgorele su sve moje uspomene i arhiva moje porodice, a to nema cijenu - kazao je Pavličić.

Jedan od stanara zgrade, u kojoj se nalazi 30 stanova, Boris Mučalica izrazio je sumnju da je Ćuzović namjerno izazvao požar.

- Danima je prijetio da ce zapaliti zgradu. Odavno su mu isključeni i voda i struja - kazao je Mučalica čiji stan je takođe pretrpio stetu.

Stanari su rekli i da je Ćuzović odbijao da napusti zgradu kada je požar izbio, te da je zbog toga zadobio lakše povrede.

Mučalica je radio na Bedem festu kada mu je javljeno da gori zgrada u kojoj živi.

- Odmah sam došao, a Petar Šumdić je poslao volontere da pomazu. Nažalost, mnogo se nije moglo pomoći - kazao je Mučalica.

Zbog ogromne količine vode, velika šteta je pričinjena i u stanovima koji se nalaze na donjim spratovima.

Galerija

Bonus video: