Cetinjanin osumnjičen da je izdavanjem mjenica bez pokrića pribavio skoro 18.000

Iz UP je saopšteno da je G.N, kako se sumnja, pomenute mjenice – blanko mjenice sa mjeničnim ovlašćenjem izdao 28. 06. 2016. godine prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji robe sa preduzećem „NTC“, iako je račun njegovog preduzeća „La Stva Group“ već bio u blokadi od 25. 05. 2016. godine
0 komentar(a)
novac euri
novac euri
Ažurirano: 26.08.2016. 13:30h

Crnogorska policija iz Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv G.N. (37) iz Cetinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, kojim je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 17.775 eura.

"Policijske mjere i radnje upućuju na sumnju da je G.N, u svojstvu vlasnika firme „La Stva Group“ d.o.o. Cetinje, počinio navedeno krivično djelo na način što je firmi „NTC“ d.o.o. Nikšić izdao dvije mjenice kao sredstvo obezbjeđenja plaćanja robe, iako je znao da za to nema pokrića odnosno da nema sredstava na računu svog preduzeća, te se izdate mjenice stoga nijesu mogle realizovati. On je time, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 17.774,94 eura, koliko iznosi cijena koštanja robe koju je nabavio od preduzeća „NTC“ a koju nije platio", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP je saopšteno da je G.N, kako se sumnja, pomenute mjenice – blanko mjenice sa mjeničnim ovlašćenjem izdao 28. 06. 2016. godine prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji robe sa preduzećem „NTC“, iako je račun njegovog preduzeća „La Stva Group“ već bio u blokadi od 25. 05. 2016. godine.

Bonus video: