Festival svjetske kniževnosti: 60 autora iz 15 zemalja

Ovogodišnjih 50-ak FSK-ovih programa ugostiće šezdeset autora, a najaviće ga, već tradicionalno
71 pregleda 0 komentar(a)
književnost, pisanje, Foto: Shutterstock
književnost, pisanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.08.2016. 11:40h

Četvrti Festival svjetske književnosti (FSK) izdavačke kuće Fraktura ove će godine u Zagrebu i Splitu ugostiti 60-ak autora iz 15 evropskih i zemalja svijeta, s posebnim fokusom na italijanske autore i književnost, a otvoriće ga četvrtog septembra gostovanje jednog od najvažnijih savremenih svjetskih pisaca, velikana italijanske književnosti Klaudija Magrisa.

“Ove je godine naša zemlja u fokusu Italija, iz koje nam dolazi čitav niz važnih autora, a program otvara možda najvažniji živući savremeni italijanski autor, Magris”, najavio je glavni urednik Frakture i programski direktor festivala Seid Serdarević.

Kao i svake godine, festival svojim programom nastoji da predstavi neke od najvažnijih glasova savremene svjetske i hrvatske književne scene. Ove godine, program se osim u Zagrebu (od 4. do 11. septembra), odvija i u Splitu, gdje će domaćin Frakturinim gostima od 5. do 14. septembra biti Gradska biblioteka Marka Marulića.

Ovogodišnjih 50-ak FSK-ovih programa ugostiće šezdeset autora, a najaviće ga, već tradicionalno, nekoliko dana prije početka književnog dijela festivala, u četvrtak prvog septembra, izložba likovnih radova nastalih prema motivima književnih djela festivalskih autora.

Bonus video: