Pojavio se zaštićeni svjedok ubistva Pavla Bulatovića?

Pavle Bulatović, ministar odbrane SRJ, ubijen je rafalima iz "kalašnjikova" 7. februara 2000. godine u restoranu fudblaskog kluba Rad na Banjici
542 pregleda 13 komentar(a)
Pavle Bulatović, Foto: Wikimedia.org
Pavle Bulatović, Foto: Wikimedia.org
Ažurirano: 26.08.2016. 11:02h

Član mafijaškog klana "Amerika" i saradnik Zorana Jakšića nedavno uhapšenog u Peruu, pristao je da da podatke o ubistvu nekadašnjeg ministra odbrane SRJ pavla Bulatovića, piše "Dan".

Povodom hapšenja Jakšića u Peruu, peruanski magazin "Karetes" objavio je da se srpskoj policiji javio zaštićeni svjedok "Laki" koji je progovorio o ubistvu Bulatovića i drugim zločinima mafijaškog klana "Amerija" u Beogradu.

Prema pisanju "Karetes" grupa "Amerika" jedna je od najkrvoločnijih organizacija iz Beograda, dobila je žestok udarac jer je jedan od njenih lidera uhapšen od peruanske specijalne policije i američke agencije za borbu protiv trgovine drogom DEA.

Navodi se da je jedan od traženijih ljudi u Evropi i Latinskoj Americi, okrivljen za ubistva i šverc droge, a njegovo ime je Zoran Jakšić (57).

U članku se naglašava da je kriminalni plan "Amerika" počeo svoje aktivnosti u Beogradu tako što je u osnovnoj strukturi bilo 17 kriminalaca sa prostora bivše Jugoslavije, a glavni poslovi su bili naručena ubistva, iznude i krijumčarenje droge.

"Nove informacije koje je srpska policija dobila od svjedoka sa nadimkom "Laki" ukazuju na identitet mnogih članova i detalja zločinapočinjenih tokom više od dvije decenije. Jedan oe bio atentat na ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića u februaru 2000. godine, ali i par desetina sličnih slučajeva u Beogradu", naveo je peruanski magazin.

Pavle Bulatović, ministar odbrane SRJ, ubijen je rafalima iz "kalašnjikova" 7. februara 2000. godine u restoranu fudblaskog kluba Rad na Banjici.

Iako su se tadašnja Savezna vlada i vladajuća partija odmah usaglasile da je ta likvidacija opasan teroristički čin, ni 16 godina poslije ubistva Bulatoviuća taj zločin nije rasvijetljen.

Bonus video: