Granična policija zaplijenila 15 kilograma skanka u blizini granice sa Albanijom

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja
121 pregleda 7 komentar(a)
Marihuana, Foto: Shutterstock
Marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.08.2016. 14:55h

Crnogorski policajci iz Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su sinoć u blizini granice sa Republikom Albanijom zaplijenili 15 kilograma skanka.

U saopštenju Uprave policije se navodi da su oni sinoć oko 19,00 časova, obilazeći teritoriju na području Opštine Tuzi a koja se nalazi u blizini granice, primijetili dvije osobe od kojih je jedna na leđima nosilo džak.

"Budući da su se lica nalazila blizu granice te da su primijetila policijske službenike, uspjela su da se udalje i pobjegnu na teritoriju Albanije prije nego su policijski službenici došli do njih. Ova dva lica su tom prilikom odbacila od sebe džak u kojem se nalazilo 13 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 15 kg", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su službenici OGB Tuzi o događaju obavijestili službenike Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli dalje postupanje u ovom predmetu.

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"Policijski službenici su o događaju i pojedinostima obavijestili kolege iz Albanije, kako bi oni preduzeli aktivnosti na pronalasku i identifikovanju ovih lica. Podsjećamo da su službenici OGB Tuzi takođe juče, u jutarnjim časovima, na području sela Drume, u blizini granice sa Albanijom, zaplijenili oko 60 kg skanka i lišili slobode jedno lice – albanskog državljanina koje je, kako se sumnja, zajedno sa dva lica na čijem identifikovanju rade kolege iz Albanije, u Crnu Goru prokrijumčarilo ovu drogu sa namjerom njenog stavljanja u promet", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: