Fejgen se izvinio

1 komentar(a)
Fejgen, Foto: Reuters
Fejgen, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2016. 16:20h

Američki plivač Džejms Fejgen izvinio se danas zbog "ozbiljne smetnje" koju je izazvao sa još trojicom plivača reprezentacije tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kada su medijima prijavili da su opljačkani, rekavši da je izostavio činjenice u izjavi policiji.

"Izostavio sam činjenice da smo urinirali iza zgrade i da je Rajan Lohti slomio uramljeni poster na zidu", naveo je Fejgen u izjavi objavljenoj na sajtu njegovog advokata u Ostinu, Teksasu.

Fejgen je 19. avgusta platio 10.800 dolara kako bi mu bilo dozvoljeno da napusti Rio de Žaneiro poslije velikog skandala u kome je učestvovao sa još trojicom američkih plivačkih reprezentativaca.

Višestruki osvajač olimpijskih medalja Rajan Lohti rekao je da su on i njegovi drugovi iz tima bili opljačkani prilikom povratka u olimpijsko selo u Riju. Njihov taksi zaustavila je grupa pljačkaša, a navodno jedan od njih imao je policijsku značku, pa su im uz pretnju pištoljem oduzeli novčanike. Plivači tada nisu prijavili incident policiji, koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo.

Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lohti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta mijenjao priču o tome šta se desilo.

Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lohti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. Kako je navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su poslije ispitivanja platili štetu i otišli.

"Pošteno sam platio taksisti, a kada sam htio da odem, muškarac je uperio pištolj u mene i ostalu trojicu plivača i na portuglaskom nam naredio da sjednemo. To je bilo prvi put da je neko uperio pištolj u mene i bio sam prestravljen. Bilo je očigledno da nam traži novac, ali nisam bio siguran da li je to bilo povezano sa dešavanjima na benzinskoj pumpi", rekao je Fejgen, koji je u Riju osvojio zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 metara slobodnim stilom.

Lohti je u ponedeljak priznao da je preuveličao priču o pljački.

Bonus video: