UHAPŠENA JEDNA OSOBA, DVIJE U BJEKSTVU

Granična policija zaplijenila 60 kg skanka: Albanac htio da prokrijumčari drogu?

O bjekstvu druge dvije osobe obaviještena je albanska policija
2 komentar(a)
skank šverc, Foto: Uprava policije
skank šverc, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.08.2016. 16:19h

Službenici granične policije uhapsili su A.V. (21) iz Albanije zbog sumnje da je pokušao da u Crnu Goru prokrijumčari oko 60 kilograma skanka.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, jutros na području sela Drume primijetili tri lica koja su na leđima nosila džakove. Nakon izdatog naređenja policijskih službenika da se zaustave, ova lica su se dala u bjekstvo u pravcu Albanije, odbacući dva džaka i jednu putnu torbu sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Policijski službenici su sustigli i lišili slobode A.V. (21), državljanina Republike Albanije, dok su druga dva lica uspjela da se udalje preko granice sa Albanijom", navodi se u policijskom saopštenju.

O događaju je obaviješten Odsjek za borbu protiv droge, koji je preuzeo uhapšenu osobu i drogu radi daljeg postupanja i o svemu obavijestio nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Preliminarnom analizom utvrđeno je da se u džakovima, torbi i jednom pakovanju od pvc folije nalazi ukupno oko 60 kg skanka. Sumnja se da je prokrijumčareni skank bio namijenjen neovlašćenoj prodaji droge na našoj teritoriji. Osumnjičeni A.V. će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navode iz policije.

O bjekstvu druge dvije osobe obaviještena je albanska policija.

Oduzeti skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.