Odbojkaši završili pripreme u Brzeću, danas putuju za Izmir

56 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Brzeće, Foto: OSCG
Odbojkaši Crne Gore, Brzeće, Foto: OSCG
Ažurirano: 24.08.2016. 11:47h

Nakon skoro dvije sedmice rada u Brzeću, odbojkaši Crne Gore su završili sa prvom fazom priprema, u kojoj je akcenat bio na fizičkoj spremi.

Izabranici Slobodana Boškana već danas putuju za Izmir, gdje će odigrati tri kontrolne utakmice sa Turskom (bila je sparing i u junu, u Budvi, uoči nastupa u Svjetskoj ligi), i tako početi drugu fazu priprema za septembarsku drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Zadovoljan kako smo odradili visinske pripreme. Svi igrači su dobro podnijeli sve napore kroz koje su prošli. Nije bilo ozbiljnijih povreda, jedino je Simo Dabović imao lakše istegnuće stopala i zbog toga zadnjih par dana trenira smanjenim intenzitetom", rekao je selektor Boškan.

Boškan u Izmir vodi 13 igrača, i to tehničare Sima Dabovića, Rajka Strugara i Nikolu Radonića, korektore Miloša Ćulafića, Aleksandra Minića i Luku Babića, primače servisa Božidara Ćuka i Marka Vukašinovića, srednje blokere Gojka Ćuka, Ivana Ječmenicu, Blaža Milića, Bojana Radovića, te libera Nikolu Lakčevića.

Na put nijesu otišli dvojica primača, Marko Bojić i Vojin Ćaćić, koji imaju obaveze u novim klubovima, u Južnoj Koreji i Iranu.

"Otežavajuća okolnost za nas je to što ćemo te prve kontrolne mečeve igrati bez Vojina Ćaćića i Marka Bojića", dodao je Boškan, u čijem stručnom štabu su pomoćni trener Vladimir Racković, kondicioni trener Ana Mučalica, fizioterapeut Vojislav Nikitović i statističar Nemanja Zenović.

Po povratku iz Turske, seniori će produžiti u Bijelo Polje gdje će boraviti sedam dana i odigrati dva kontrolna meča sa Makedonijom. Povratak u Podgoricu, na završne pripreme, je 5. ili 6. avgusta, a u glavnom gradu će naša reprezentacija dva puta sparingovati sa Hrvatskom…

Crna Gora će u kvalifikacijama za EP za rivale imati Njemačku, Španiju i Švajcarsku. Prvi turnir druge runde kvalifikacija je u Podgorici, od 16. do 18. septembra, drugi u Las Palmasu, od 23. do 25. septembra.

Prvoplasirana selekcija nakon šest kola ide direktno na EP, a drugoplasirana u treću rundu, u baraž...

Bonus video: