Pavlović: Istraga pokazala da iza ubistva Jovanovića stoje braća Đukanović

Pavlović je naveo da je to razlog zbog kog tužilaštvo ćuti već tri mjeseca povodom nalaze nezavisne istrage
211 pregleda 309 komentar(a)
Milo Đukanović, Aco Đukanović
Milo Đukanović, Aco Đukanović
Ažurirano: 24.08.2016. 10:54h

Funkcioner Demokratskog fronta Koča Pavlović je na Facebooku napisao da nezavisna istraga pokazuje da premijer Milo Đukanović i njegov brat Aco stoje iza ubistva Duška Jovanovića, vlasnika i urednika "Dana".

Pavlović je naveo da je to razlog zbog kog tužilaštvo ćuti već tri mjeseca povodom nalaze nezavisne istrage, prenosi "Dan".

Tužilaštvo je juče saopštilo da je formiran predmet i da je u fazi izviđaja, ali da ne mogu saopštiti više informacija zbog interesa postupka.

Pavlović je prije dva dana na pres konferenciji objavio saznanja da u nalazu nezavisne istrage piše da su ubistvo izvršila tri člana italijanske mafijaške organizacije Sakra korona unita.

Pavlović je, nakon prve sjednice novog skupštinskog Odbora za praćenje istraga napada na novinare, objavio i kako je, po tom nalazu, Jovanovića ubio Đuzepe Đordano, koji u zatvoru u Italiji izdržava kaznu za ubistvo jednog od italijanskih mafijaških vođa Santa Vantađata, koje se desilo 1998. godine u Baru.

Po riječima Pavlovića, nalaz nezavisne istrage identifikuje i naručioce i finansijere ubistva Jovanovića, ali nije naveo o kome se radi.

Pavlović je zato na novoformiranom Odboru zatražio da to tijelo odmah pozove vrhovnog i specijalnog tužioca na saslušanje, kako bi ih informisali da li su i šta uradili povodom ovog nalaza.

"U saznanju sam da pomenuti nalaz jasno i poimenično identifikuje trojicu profesionalnih ubica italijanske mafijaške organizacije Sakra korona unita, koja je bila partner u tom periodu Milu Đukanoviću u poslu šverca cigareta prema Italiji, kao izvršioce ubistva Duška Jovanovića. U saznanju sam da isti, pomenuti nalaz precizno i poimenično identifikuje narucioče ubistva Duška Jovanovća, imenuje finansijere tog ubistva, kao što i imenuje osobu koja je po nalogu narucioča, a parama dobijenim od finansijera unajmila ubice, obezbijedila logistiku i dogovorila samu Jovanovićevu likvidaciju", rekao je Pavlović.

Bonus video: