Kuburović prvo pojačanje Jedinstvo Bemaksa

2 komentar(a)
Strahinja Kuburović, Foto: Privatna arhiva
Strahinja Kuburović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.08.2016. 14:14h

Srpski tehničar Strahinja Kuburović (28 godina) prvo je pojačanje Odbojkaškog kluba Jedinstvo Bemaks za iduću sezonu, saopšteno je danas iz bjelopoljskog kluba.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije se obavezao na jednogodišnju vjernost, uz mogućnost produženja ugovora...

"To je pozicija za koju je stručni štab ocijenio da je neophodno dovesti pojačanje. Saradnju sa Strahinjom smo dogovorili na obostrano zadovoljstvo, jer su nam se ambicije poklopile i nije nam trebalo mnogo vremena da usaglasimo sve detalje. Radi se o iskusnom igraču, koji će podići kvalitet naše igre i možemo reći da će biti veliko pojačanje za naš klub", rekao je sportski direktor Jedinstvo Bemaksa, Slobodan Šebek.

Kuburović je prošle sezone igrao u Super ligi Srbije, u ekipi Niša. Karijeru je u Mladom radniku iz Požarevca, a igrao je i u Banatu iz Vršca, Pro Tentu, Smederevu, Marčiolu iz Slovenije, Kazahromu iz Kazahstana, subotičkom Spartaku, slovenačkoj Novoj Gorici i Kosovskoj Mitrovici.

"Pregovaramo sa još nekoliko igrača i trudimo se da do početka priprema dogovorimo saradnju sa njima, dok će svi igrači koji su bili nosioci igre prošle sezone potpisati nove ugovore", dodao je Šebek.

Jedinstvo je prošle sezone ostvarilo najbolje rezultate u istoriji kluba, jer su Bjelopoljci stigli do finala plej-ofa i Kupa Crne Gore, gdje su zaustavljeni od neprikosnovene Budvanske rivijere.

Jedinstvo Bemaks će u predstojećoj sezoni igrati i na evrpskoj sceni, a u prvom kolu CEV kupa igraće protiv bugarskog Levskog. Prvi meč igra se između 6. i 8. decembra u Sofiji, dok je revanš između 20. i 22. decembra u Bijelom Polju.

Bonus video: