Odbojkašice danas završavaju sa radom u Bijelom Polju, Nešić skratio spisak

87 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Bijelo Polje, Foto: OSCG
Odbojkašice Crne Gore, Bijelo Polje, Foto: OSCG
Ažurirano: 23.08.2016. 13:54h

Odbojkašice Crne Gore danas završavaju prvi dio priprema, u Bijelom Polju, za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nakon dana odmora, izabranice Dragana Nešića će od četvrtka nastaviti sa radom u Baru.

"U Bijelom Polju su naše odbojkašice imale odlične uslove za rad i OSCG ističe zahvalnost Opštini Bijelo Polje, Odbojkaškom klubu Jedinstvo Bemaks i hotelu Franca na domaćinstvu. Sportski direktor OK Jedinstvo Bemaks Slobodan Šebek je uručio prigodni poklon za našu selekciju – tortu u obliku odbojkaške lopte, i time poželio uspješan nastup u kvalifikacijama", navodi se u saopštenju Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Nakon priprema u Bijelom Polju, selektor Nešić je skratio spisak za 13 imena i izabrao 15 igračica koje će nastaviti pripreme i konkurisati za tim koji će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama.

Osim mlađih igračica, na skraćenom spisku nema korektorke, najbolje odbojkašice Crne Gore u 2014. godini, Elze Hadžisalihović (ne navodi se razlog), doskorašnje igračice Luke Bar, koja se nalazi u Francuskoj, gdje će nastaviti karijeru.

Seniorke će u Baru odraditi i nekoliko zajedničkih treniga sa ekipom Nešića, rumunskim Targovištem, za koji nastupaju srpske internacionalke Ivana Đerisilo i Suzana Ćebić.

U Grčku putuju 10. septembra i tamo će “crvene” odigrati tri kontrolna meča sa grčkom selekcijom. Nakon toga slijedi odlazak za Sofiju, na prvi turnir kvalifikacija za EP...

Crna Gora će u kvalifikacijama, na dva turnira (od 16. do 18. septembra u Sofiji i sedam dana kasnije u rumunskom Pjatra Njamcu), igrati protiv Bugarske, Rumunije i Švajcarske. Prvoplasirana selekcija ide direktno na EP, drugoplasirana u treću rundu kvalifikacija, u baraž...

Spisak

Tehničari

Evgenija Milivojević

Tamara Roganović

Marija Bojović

Primači

Tatjana Bokan

Ksenija Ivanović

Dragana Peruničić

Danijela Džaković

Jelena Cvijović

Srednji blokeri

Andrea Laković

Ana Otašević

Marija Milović

Korektori

Nikoleta Perović

Katarina Budrak

Libera

Melisa Cenović

Ksenija Dević

Bonus video: