Krivokapić: Hvala državi, Prlainović mislio na klubove

13 komentar(a)
Andrija Prlainović, Foto: Twitter.com
Andrija Prlainović, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 22.08.2016. 19:05h

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) MIlorad Krivokapić zahvalio je državi na pomoći na putu do svih zlatnih medalja, uključujući i dugo čekano olimpijsko zlato, i poručio da Andrija Prlainović u izjavi poslije finala protiv Hrvatske govorio samo o teškom položaju klubova.

"Andrija je iz najbolje namjere govorio o teškom položaju klubova i rekao da bez klubova nema budućnosti. Naveo je i vaterpolo gdje su klubovi u teškom položaju, ali nikoga nije pomenuo, posebno ne državu sa kojom imamo sjajan odnos", rekao je Krivokapić za sajt VSS.

On je dodao da je Savez državi, predsjedniku Nikoliću, premijeru Vučiću, Vladi zahvalni kako na pomoći, tako i na konkretnim potezima.

"Da ne pominjem sada dio oko organizacije Evropskog prvenstva za koji smo dobili sve moguće pohvale i o čemu se priča i danas. Podsjetiću vas na kupovinu bazena za Nacionalni trening centar, bazu za stvaranje budućih asova. I drugi konkretni potezi bez kojih organizacija ne bi imala mogućnosti da stvori i uslove i da ostvari ovakve rezultate kakve imamo. A oni su sjajni, izvanredni, u svijetu sporta na ovakav način do sada nisu zabilježeni. Vlasnici smo svih, ali svih trofeja na svijetu i i sada kada smo to ostvarili pomoć države pamtimo, smatramo je dijelom ovih uspjeha i nadamo se da će dalje biti tako".

Krivokapić je naveo da klubovi ostaju problem.

"Na to smo odavno ukazivali, za njihovo rješenje je potrebna akcija svih, ne samo ljudi iz sporta", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: