Herceg Novi: Kod Podgoričanina pronađeni kokain, pištolj, municija

"Pronađen je pištolj marke „Bereta“ kalibra 7,65 milimetara, sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka, prigušivač crne boje i okvir za taj pištolj u kojem se nalazilo osam metaka kalibra 7,65 milimetara", kaže se u saopštenju
200 pregleda 17 komentar(a)
Kokain (Novina)
Kokain (Novina)
Ažurirano: 22.08.2016. 17:03h

Policija je danas u Herceg Novom uhapsila M.B. (23) iz Podgorice sa boravkom u Herceg Novom, kod kojeg su pronašli kokain i pištolj, kao i prigušivač, okvir i municiju za ovo oružje.

Policija je postupajući shodno operativnim saznanjima a po prethodno probavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje M.B koristi u Herceg Novom.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli osam PVC kesica praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne mase oko šest grama, 2.900 EUR koji se sumnja da je pribavljen prodajom ove droge.

"Pronađen je pištolj marke „Bereta“ kalibra 7,65 milimetara, sa okvirom u kojem se nalazilo osam metaka, prigušivač crne boje i okvir za taj pištolj u kojem se nalazilo osam metaka kalibra 7,65 milimetara", kaže se u saopštenju.

O događaju je obaviješten VDT u Podgorici koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je naložio da se M.B. liši slobode.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.B. imao namjeru da kokain koji je pronađen pretresom stana koji koristi, stavi u promet.

"Osumnjičeni M.B. je nakon lišenja slobode priveden nadležnom tužiocu na dalju nadležnost, uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: