Ispituju ko je nudio milione i čokoladu

Katnić nijednom nije precizirao ko ratuje protiv njega i tužilaštva, ali je kazao da je specijalni rat sve što se dovodi u vezu sa njim i tužilaštvom...
128 pregleda 18 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.08.2016. 06:54h

Predmeti formirani zbog pokušaja kompromitovanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i njihovih porodica u fazi su izviđaja.

To je “Vijestima” odgovoreno iz Katnićevog kabineta.

Glavni specijalni tužilac nedavno je u parlamentu rekao da “određene strukture” vode rat protiv njega, Specijalnog tužilaštva, vrhovnog tužioca i njegove porodice, da su pojedinim specijalnim tužiocima “nudili milione”, ali i da je njegovoj supruzi bila spremna “namještaljka”.

Iz Katnićevog kabineta nije odgovoreno na pitanja ko konkretno vodi specijalni rat protiv tužilaštva i tužioca.

“Vodi se postupak pred ODT Podgorica povodom pokušaja kompromitovanja, navodnog davanja mita od 850.000 eura osobama bliskim tužilaštvu. Drugi događaji su u izviđaju”, odgovoreno je iz Specijalnog tužilaštva.

Katnić mjesecima saopštava da se protiv njega vodi specijalni rat.

Za to vrijeme lisice na ruke stavljene su samo Podgoričaninu Veselinu Mujoviću. Njega tužilaštvo sumnjiči da je bivšem visokom funkcioneru DPS-a Svetozaru Maroviću na prevaru uzeo 890.000 eura, obećavajući članovima njegove porodice povlašćeni položaj u istragama Specijalnog tužilaštva.

“Cilj je bio da se prikaže kako je specijalni tužilac znao da je član porodice VDT-a (Ivice Stankovića) za svoju partiju uzeo 800.000 eura. To bi, naravno, značilo da bi oni morali da podnesu ostavku i da v.d. stanje traje godinu, dvije i da se ne nastavi ovim putem kojim smo krenuli. Znamo da je nuđeno i po dva, tri miliona pojedinim tužiocima za neke slučajeve”, rekao je Katnić članovima skupštinskog Odbora za antikorupciju krajem jula, komentarišući slučaj Mujović.

Tada je i saopštio da su njegovoj supruzi pokušali da podmetnu mito “u predmetu jednog kafića”.

Pojasnio je da joj je, nakon donošenja rješenja u upravnom postupku, bila namijenjena čokolada u kojoj je bilo 4.000 eura.

“Dva policajca čekala su je na izlazu, ali srećom, ona tu čokoladu nije uzela”, kazao je ranije Katnić.

Tada je tvrdio i da su svima u specijalnom i vrhovnom tužilaštvu nuđene “razne povlastice, poput školovanja djece u inostranstvu, zapošljavanja”...

Katnić u javnim nastupima nijednom nije precizirao ko ratuje protiv njega i tužilaštva, ali je kazao da je sve što se dovodi u vezu sa Specijalnim tužilaštvom ili sa njim - specijalni rat.

To je rekao u parlamentu, nakon što ga je poslanik DF-a Nebojša Medojević pitao zbog čega “ne preduzima akcije prema klanu iz Granda” dodajući da ne želi da pominje spekulacije o njegovoj povezanosti sa “nekim istaknutim šefovima klana iz Granda”.

Katnić i potpredsjednik Vlade Duško Marković razmijenili su nekoliko puta jedva prikrivene međusobne optužbe za nezakoniti uticaj odnosno za isprazne monologe i želju za kamerama.

Bonus video: