"AJKULE" RAZOČARANE:

Željeli smo, pokušavali, dali sve što smo mogli...

35 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2016. 19:30h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Jedan po jedan, u tišini, većina suznog pogleda, izlazili su naši vaterpolisti sa bazena.

I gotovo iste riječi...

"Dali smo sve od sebe cijelo ljeto, ali izgleda nije bilo dovoljno. Nije išlo, ne znam šta drugo da kažem, osim da ne možemo ništa da zamjerimo jedni drugima", rekao je Darko Brguljan.

"Žao nam je do neba. Izgleda da smo se dosta potrošoili u prethodnim utakmicama. Nismo bili dominantni na nekim pozicijama, u napadu smo morali da pravimo razne kombinacije i mnogo smo se istrošili. Primili smo neke golove sa igračem manje, koje do sada nismo primali. Pokušavali smo, stizali, ali oni su uvijek imali odgovor", , rekao je Vjekoslav Pasković.

Miloš Šćepanović odveo je Crnu Goru u polufinale, blistavom partijom protiv Mađarske, a nije bio na tom nivou u dva naredna meča.

"Moramo da ostanemo ekipa i u ovom porazu. Htjeli smo, željeli, jurili smo ih cijelo vrijeme. Nije se složilo, a zbog čega – ne možemo u ovakvom stanju vršiti analize", rekao je Šćepanović.

Sve ovo je Šćepanović prošao dva puta...

"Tuga je velika, biti treći put četvrti - ogromno je razočaranje. Ali, šta da radimo, reći nešto ružno nema razloga, jer smo radili krvnički, uradili sve što smo mogli u ovom trenutku", kazao je golman "ajkula".

I Draško Brguljan imao bolno iskustvo iz Pekinga i Londona, vjerovao je da neće isto preživjeti i u Riju.

"Mislim da je najvažnije da smo ostavili posljednji atom snage, a rezultat je takav kakav je. Dvije stvari smo se dogovorili prije meča - da svedemo utakmicu na mali broj golova i manji broj isključenja. Nismo u tome uspjeli, a 12 primljenih golova je mnogo, previše", rekao je Brguljan, ističući da pritisak nije sputao ekipu:

"Možda jeste bilo pritiska u polufinalu, ali protiv Italije smo bili čak i opušteni. Željeli smo da igramo mirno, najbolje što možemo, da zanemarimo važnost meča. Žalimo, baš žalimo, baš nam je teško", , kazao je Brguljan, a zatim nije mogao da sakrije emocije:

"Ova generacija više neće nastupati u ovom sastavu", kazao je, dok su se oči punile suzama.

"Teško mi je zbog toga. Vidjećemo ko će ostati, a ko ne. Ja sam tu uvijek za Crnu Goru, dok god budem potreban, dok god me selektor bude zvao", zaključio je Brguljan.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Preporučujemo za Vas