KOTORSKI TUŽILAC PROVJERAVA PRIČU

Da li je Ilija Prskalo lažno prijavio pucnjavu?

Nakon uviđaja policija je utvrdila da na Prskala nije pucano i 19. jula spise proslijedila tužilaštvu.
159 pregleda 0 komentar(a)
OB Kotor, Foto: Filip Roganović
OB Kotor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 21:30h

Kotorsko tužilaštvo utvrđuje da li je   Kotoranin Ilija Prskalo (30) lažno prijavio da je na njega pucano sredinom  jula u tom primorskom gradu.

Prskalo je 14. jula policiji prijavio da se ogrebao kada je u naselju Plagenti pao ispred zgrade u kojoj živi, dodajući da nije siguran da li je čuo jedan hitac ispaljen iz vatrenog oružja u njegovom pravcu.

Nakon uviđaja policija je utvrdila da na Prskala nije pucano i 19. jula spise proslijedila tužilaštvu. 

“Odjeljenje bezbjednosti  Kotor dostavilo je na ocjenu i mišljenje ovom tužilaštvu spise predmeta formirane po prijavi Prskalo Ilije. Do danas postupajući tužilac se nije izjasnio da li su u konkretnom slučaju i u čijim radnjama, ostvareni svi bitni elementi bića nekog krivičnog djela  za koje se goni po službenoj dužnosti. Predmet je u fazi prikupljanja potrebnih obavještenja”, odgovoreno je “Vijestima” iz kotorskog tužilaštva. 

Pojedini mediji objavili su da je pucano na Prskala, ali je policija istog dana demantovala te navode, tvrdeći da povrede tog Kotoranina nijesu mogle nastati usljed upotrebe vatrenog oružja.

“Službenici OB Kotor  preduzeli su aktivnosti na provjeri navoda I. P. iz Kotora da je padom zadobio ogrebotinu u predjelu glave, na osnovu kojih nisu utvrđene činjenice koje bi ukazale na to da se događaj desio drugačije. O svemu je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da u događaju nema elemenata bića krivičnog djela”, saopšteno je tada iz policije.

Oni su pojasnili da su u naselju Plagenti po odobrenju podgoričkog višeg tužioca izvršili uviđaj i prikupili obavještenja od očevica. 

“To lice je saopštilo da nije vidjelo niti čulo da je na tom mjestu došlo do upotrebe vatrenog oružja. Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici se, imajući u vidu da izvršenim uviđajem nijesu pronađene stvari i predmeti od interesa za službu koji bi se mogli dovesti u vezu sa navodima iz obavještenja I. P. a koji se odnose na eventualni ispaljeni hitac, te da se za povredu koju je zadobio I. P. nije moglo utvrditi da je nastala usljed upotrebe vatrenog oružja, izjasnio da u konkretnom slučaju ne postoje elementi bića krivičnog djela”, saopšteno je tada iz policije.