MUP: Policija Vukšiću nije davala povjerljive informacije

Danilović naložio unutrašnjoj kontroli da utvrdi je li neko od službenika ili šefova OB Kotor odavao povjerljive podatke Vukšiću
605 pregleda 0 komentar(a)
Kotor policija kavački klan, Foto: Vijesti
Kotor policija kavački klan, Foto: Vijesti
Ažurirano: 20.08.2016. 06:29h

Nijedan policajac iz Kotora, niti rukovodioci tamošnje policije nijesu odavali povjerljive informacije advokatu Dejanu Vukšiću.

Tamošnji policajci ni zvanično nijesu komunicirali sa tim advokatom.

To je utvrdilo Odjeljenje unutrašnje kontrole MUP-a, koje je po nalogu ministra Gorana Danilovića provjeravalo navode kotorskog advokata objavljene u “Vijestima”.

Danilović je od inspektora OUK-a tražio da utvrde da li je neko od službenika ili rukovodilaca Odjeljenja bezbjednosti Kotor odavao povjerljive podatke advokatu Vukšiću.

“Odjeljenje unutrašnje kontrole je nakon izvršenih provjera utvrdilo da advokat Dejan Vukšić nije imao zvaničnu komunikaciju sa OB Kotor u cilju pribavljanja podataka za koje je, u reagovanju koje je objavio u ND “Vijesti” dana 27. jula 2016. godine, naveo da su pribavljeni provjerom u OB Kotor. Takođe, dosadašnjim operativnim provjerama nije utvrđeno postojanje sumnje da su navedeni podaci dobijeni na nezvaničan način od određenog policijskog službenika”, piše u odgovorima iz Danilovićevog kabineta.

Punomoćnik Kotorana Igora i Vladimira Božovića reagovao je na tekstove “Pronašli drogu kod Kavčana?” i “Mafija vratila skinute kamere”, objavljene 23. i 24. jula u “Vijestima”.

Neargumentovano pokušavajući da demantuje tekstove, tada je saopštio da je “provjerom kod OB-a Kotor utvrdio da isti nisu dali navedene lažne podatke”.

Saopštio je da ni kod kakvih Kavčana nije pronađena droga i da je “provjerom kod OB Kotor” utvrdio da je toga dana “privedeno lice izvjesni Slaviša Vukašinović iz Srbije”.

Vijesti” su 23. jula objavile da je policija pretresla Vladimira Božovića, Vukašinovića i Sinišu Vlahovića, koji su, tvrde izvori iz policije, navodno bliski kavačkom klanu.

Policija je Kotorane Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera označila kao vođe tog klana. Kašćelan je demantovao policijske navode da je šef klana.

Advokat Vukšić kazao je da Božovići nijesu članovi tog klana.

Bonus video: