O (do)zrelosti i svijesti u društvu

Veče sa Oljom Knežević vodiće Stanka Stanojević
0 komentar(a)
Olja Knežević, Foto: Vesko Belojević
Olja Knežević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.08.2016. 08:26h

Književno veče Olje Knežević pod nazivom Pisanje i identitet, u organizaciji Narodne biblioteke Budve, biće održano sjutra veče u na Trgu pjesnika u budvanskom Starom gradu u 20 sati.

O stvaranju, pisanju, identitetu, o (do)zrelosti i svijesti u ovom i drugačijem društvenom okruženju, o romanima, pričama i kolumnama Olje Knežević sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević, organizatorka književnog programa u budvanskoj biblioteci.

Olja Knežević je rođena u Podgorici, a školovala se u Sjedinjenim Američkim Državama, u Beogradu i Londonu. Radila je na Radio Brodu, u Danskom savjetu za izbjeglice, u marketingu za Mark-Plan, te u podgoričkoj Gimnaziji predavala engleski jezik i knjižvnost. U Londonu je objavila nekoliko priča na engleskom jeziku, a u Srbiji priču Izgoresmo! u zbirci Sagorevanje. Subotom se, u dodatku Art dnevnih novina “Vijesti”, oglašavala pričama “Iz Londona, s ljubavlju”.

“Milena & druge društvene reforme” njen je prvi roman objavljen 2011, čije je prvo izdanje u Crnoj Gori rasprodato dvije nedjelje nakon objavljivanja. Drugo izdanje “Milene”, objavio je hrvatski “Profil” 2012. u svojoj ediciji Hit roman, dok je treće izdanje objavljeno je u Srbiji 2015. Zbirku kolumni Olje Knežević, naziva “Londonske priče juga”, objavila je izdavačka kuća Daily Press, 2013. Treća knjiga Olje Knežević, roman Gospođa Black objavljen je u Crnoj Gori, u novembru 2015. u izdanju “Vijesti“. Olja Knežević danas živi na relaciji Zagreb - London i aktivno se bavi pisanjem.

Bonus video: