Katnić će istraživati da li je Makrid oštetio budžet

Dajković tvrdi da je Makrid paralelno primao platu u Vodovodu i Agenciji za izgradnju i razvoj
109 pregleda 28 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Vladimir Otašević
Vladislav Dajković, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 19.08.2016. 05:40h

Član Odbora direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Vladislav Dajković juče je podnio krivičnu prijavu protiv Filipa Makrida, zamjenika direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Dajković je okrivio Makrida da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet grada za više od 1.000 eura, tako što je paralelno mimo zakona primao platu u Vodovodu i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

“Nakon konsultacija sa šefom specijalnog policijskog tima koji je formirao specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, slučaj Filipa Makrida je delegiran sa ODT-a na Specijalno državno tužilaštvo, budući da se radi o javnom funkcioneru”, rekao je Dajković.

Dodao je da je prije dva mjeseca delegiran po leks specijalisu u ime opozicije (DEMOS-a) da kontroliše poslovanje Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

“Od tada, pa sve do danas, naišao sam na brojne opstrukcije i neregularnosti. Jedna od najvećih opstrukcija predstavlja čekanje dokumentacije i po 30 dana. Osnovano sumnjam da se radi o klasičnom soft metodu opstruiranja, odnosno ’šminkanja’ dokumentacije kako bi se predstavilo regularno stanje”, kazao je Dajković.

Dodao je da je i pored toga uspio da prikupim dokumenta koja dokazuju da se Makrid našao u sukobu interesa, odnosno da je prekršio zakon i time oštetio budžet grada, kroz svoj angažman u pomenutoj Agenciji.

“Tek nakon moje primjedbe, gospodin Makrid se sjetio da pokrene proces obustave primanja tog novčanog iznosa. Iako ja pozdravljam taj čin, smatram da za počinjeno djelo ipak mora da odgovara i da vrati novac koji je otuđio.

Takođe, smatram da je i N.N. lice koje je omogućilo gospodinu Makridu da primi taj novac, zloupotrijebilo službeni položaj”, rekao je Dajković.

Dodao je da zakon mora biti jednak za sve.

Bonus video: