Gojković: Nemamo šta da tražimo na veliki broj golova

"Posljednju šansu smo imali kod 8:6, kada je njihov golman skinuo tri vezana šuta, dva čista zicera", istakao je Gojković
4 komentar(a)
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Reuters
Crnogorski vaterpolisti, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2016. 18:23h

Selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković zna da "ajkule" na ovako veliki broj golova (12:8) teško mogu da se nose sa najboljim svjetskim reprezentacijama kao što je Hrvatska.

"Ulazak u meč je bio loš, mada smo uspjeli da se vratimo kvalitetnim šutevima. Oni su svaki put kad smo izjednačili uzvratili golovima, iz isključenja koja nismo morali da pravimo. Pustili smo i veliki broj otvorenih šuteva, na ovoliko golova nismo mogli dobiti", rekao je Gojković i nastavio:

"Posljednju šansu smo imali kod 8:6, kada je njihov golman skinuo tri vezana šuta, dva čista zicera. U tim trenucima bili smo stabilni u odbrani, kada smo promašili šanse, a oni otišli na 9:6 sve je bilo gotovo. Potrošili smo se protiv Mađarske više emotivno, nego fizički. Kao da smo se ispraznili. Vidjelo se da su Hrvati bili bolji od starta. Zasluženo su pobijedili", kazao je Gojković.

Kako sada u meču nza bronzu?

"U istoj smo situaciji i igrači i ja, kroz sve smo zajedno prošli. Nema sada ni treninga ni neke specijalne taktike, psihološki moramo da se vratimo i to je najvažnije. Moramo da vratimo igru na mali broj golova, to je ključ, mi ovako ne možemo da pobjeđujemo".

Selektor Hrvatske Ivica Tucak je bio mnogo zadovoljniji, jer "barakude" imaju šansu da odbrane olimpijsko zlato.

"Ponos, radost, umor, praznina - sve se miješa nakon ove pobjede. Dominantno smo slavili, na pravi sportski način. Pokušali smo da lomimo rivala ritmom i tempom i sve što smo se dogovorili ispunili smo. Bili smo agresivniji i kvalitetniji. Žao mi je što smo se preko Crne Gore plasirali u finale. Žao mi je zbog momaka, zbog Vlada Gojkovića kojeg obožavam, a ostaje mi samo da im od sveg srca poželim da osvoje medalju, jer znam koliko im to znači", rekao je Tucak.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: