KULJAČU PITALI ŠTA ZNA O DESETAK MILIONSKIH PROJEKATA

Svi budvanski poslovi pod lupom tužilaštva

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” Kuljača je pričao o izgradnji šetališta u Petrovcu, vrtića u Budvi, prodaji zemljišta, projektu vodeni grad, ali i predmetima koji javnosti nijesu poznati
10 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2016. 16:28h

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, satima je saslušavan juče u Specijalnom tužilaštvu, vezano za desetak predmeta koje istražuju tužioci.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” svjedok saradnik Specijalnog tužilaštva, saslušan je u svojstvu građanina a odgovarao je na pitanja koja se tiču milionskih projekata koji su realizovani u metropoli turizma.

Njega su saslušavali specijalni tužioci Lidija Vukčević i Saša Čađenović.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” Kuljača je pričao o izgradnji šetališta u Petrovcu, vrtića u Budvi, prodaji zemljišta, projektu vodeni grad, ali i predmetima koji javnosti nijesu poznati.

Isti sagovornik tvrdi da su tužioci pri kraju istrage u predmetima vodeni grad, šetalište u Petrovcu i vrtić, te da su nova hapšenja izvjesna.

Dobro upućeni izvor kazao je da specijalni tužioci provjeravaju svaku investiciju realizovanu u Budvi u poslednjih deset godina. Navodno, tužiteljka Vukčević i njen kolega Čađenović u okviru tih istraga saslušaće više desetina Budvana i njihovih poslovnih partnera. Pozivi za saslušanje biće poslati gotovo svima koji su po nalogu Specijalnog tužilaštva hapšeni prošle godine zbog višemilionskih malverzacija u Budvi.

U poslu oko izgradnje vodenog grada budvanska kasa navodno je oštećena za više miliona eura. Sagovornik “Vijesti” kazao je da su u tom poslu konce vukli bivši visoki funcioner DPS-a Svetozar Marović i njegov sin Miloš, a da im je pomagalo nekoliko budvanskih funcinera.

Za budvansku Opštinu nevolje oko tog posla počele su još 2006. godine, kada su zaključili ugovor sa kompanijom “Numeriko trejd limited”, kojoj su povjerili projekat izgradnje velikog Vodenog grada.

Prema podacima do kojih je MANS ranije došao, iza te kiparske kompanije stajali su Miloš Marović i Dragan Bećirović koji je 2011. godine ubijen u Budvi.

Predmet “vodeni grad” u Specijalnom tužilaštvu je od januara 2012. godine. 

Preporučujemo za Vas