Tamna strana OI: Namjestili mu pobjedu, a on od batina ne može dalje da se bori

Na OI u Londonu, odlične rezultate su postigli bokseri iz Azerbejdžana, što ne bi bilo čudno da i tu nije bilo određen broj mečeva gdje su sudije presudile kontra opštem očekivanju. Neposredno prije Londona azerbejdžanski bokserski savez je donirao čak 10 miliona eura AIBA
87 pregleda 14 komentar(a)
Majk Kolan, Foto: Twitter
Majk Kolan, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.08.2016. 12:13h

Niko, ni u sali ni kraj malih ekrana, ni u Irskoj, pa čan ni u Rusiji nije mogao da vjeruje da je poslije bokserskog meča u bantam kategoriji između Irca Majkl Konlana i Rusa Vladimira Nikitina, za pobjednika proglašen ruski bokser.

Konlan, koji je doslovce "uništavao" Nikitina, čak i podigao ruke poslije meča jer je mislio da je pobjeda zagarantovana, nije mogao da sakrije razočarenje poslije meča.

Pokazao je srednji prst put sudijama, a u intervjuu odmah poslije meča osuo je paljbu bez cenzure protiv sudija, turnira, amaterskog boksa.

"Nikad više neću boksovati za AIBA (amaterska bokserska asocijacija). To su j***ni k***ini sinovi. Svi na njihovoj platnoj listi. Briga me što psujem na televiziji. Došao sam na Olimpijske igre kako bih osvojio zlato. Moji snovi su srušeni, ali znate šta, ispred mene je velika karijera. A oni znaju da su varalice i da će uvijek biti varalice. Amaterski boks smrdi iz srži, od dna prema vrhu", izjavio je Konlan odmah poslije meča.

Irski bokser se nije tu zaustavio pa se na Tviteru obratio predsjednik Rusije, Vladimiru Putinu.

"Hej Vlad, koliko si platio ovo?", tvitovao je irski bokser.

Otac još jednog irskog boksera, Padija Barnsa je izjavio kako su mu Rusi priznali da je ovakav scenario unaprijed planiran.

I prije početka Olimpijskih igara, brojni mediji su pisali da turnir u boksu neće biti u sportskim notama, već se pominjalo potencijalno namještanje.

Na OI u Londonu, odlične rezultate su postigli bokseri iz Azerbejdžana, što ne bi bilo čudno da i tu nije bilo određen broj mečeva gdje su sudije presudile kontra opštem očekivanju. Neposredno prije Londona azerbejdžanski bokserski savez je donirao čak 10 miliona eura AIBA.

Priča Majkl Konlana je ipak na kraju dobila neki vid sportske pravde.

Rusko bokser Vladimir Nikitin neće moći da nastupi u polufinalu, zbog brojnih povreda koje mu je Konlan zadao.

To znači da se američki bokser Šakur Stivenson automatski plasirao u finale.

Brojni komentari su preplavili društvene mreže, navodeći još jednom koja je nepravda nanesena Ircu, a svoju poruku imao je i sam Konlan.

Pogledajte video meča između Konlana i Nikitina, pa sami donesite zaključak jesu li sudije bile u pravu.

Michael Conlan v Vladimir Nikitin Full Fight! #Rio2016 from Love Belfast on Vimeo.

Bonus video: