Mlađan: Igraću i za Nikolu, on nam je pomogao da vjerujemo

"Ako je ko zaslužio da osvoji olimpijsku medalju, onda je Nikola, jer smo zahvaljujući njemu u Beogradu, na Evropskom prvenstvu, ponovo postali reprezentacija koja vjeruje u sebe i od koje svi strahuju", rekao je Mlađan
269 pregleda 11 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2016. 09:14h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Mlađan Janović imaće "obavezu" više - igraće za brata Nikolu, legendu našeg vaterpola, velikog kapitena koji se od reprezentacije oprostio bez olimpijske medalje.

"Naravno da ću igrati za njega. Svaki dan smo u kontaktu više puta, pružio mi je korisne savjete za Hrvatsku, jer ih dobro zna, s obzirom na to da je igrao četiri godine u Jugu", kazao je Mlađan.

"Ako je ko zaslužio da osvoji olimpijsku medalju, onda je Nikola, jer smo zahvaljujući njemu u Beogradu, na Evropskom prvenstvu, ponovo postali reprezentacija koja vjeruje u sebe i od koje svi strahuju. Naravno, bio bi to uspjeh svih koji su bili dio tima ovih desetak godina - svih igrača, trenera, selektora, ali mislim da je Nikola bio taj koji nam je pomogao da ponovo počnemo da vjerujemo u olimpijsku medalju", kazao je mlađi Janović.

Sad ili ko zna kad - medalja bi zatvorila krug uspjeha

Crnogorska vaterpolo selekcija ima četiri medalje sa velikih takmičenja - tri sa evropskih, jednu sa svjetskog prvenstva.

Nedostaje olimpijska da bi se zatvorio krug...

S obzirom na to da će sigurno biti promjena u sastavu, da li odmah ili postepeno, da u završnim borbama za odlazak u Tokio neće biti većine igrača iz ovog tima, možda je Rio posljednja šansa za naše asove da sjajne karijere završe najvećim rezultatom.

Možda je ovo i posljednja šansa da se crnogorski vaterpolo ravnopravno bori sa najjačim...

"Izuzetno teška utakmica nas čeka, jer nosimo loše iskustvo iz Londona i Pekinga, a to nije lako prevazići. Imamo, međutim, dovoljno godina, mnogo mečeva iza sebe i vjerujem da to može da presudi. Mnogim igračima su ovo posljednje Igre i idemo na sve ili ništa, ali mirni u glavama", istakao je Janović.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: