Dvije osobe osumnjičene da su lažirala oštećenja na vozilima nakon udesa

Izvršenim vještačenjem koje je uslijedilo utvrđeno je da se predmetna saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako je to predstavljeno
62 pregleda 3 komentar(a)
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.08.2016. 14:11h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u nastavku akcije „Udar“, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeli krivičnu prijavu protiv S.B. (47) iz Ulcinja i E.R. (22) iz Petnjice zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužilaštva, kao i prikupljeni dokazi, upućuju na sumnju da su S.B. i E.R. počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su, 11. avgusta 2013. godine, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Berane da je u mjestu Stjenice – Opština Petnjica došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova dva lica učestvovala kao vozači. Tom prilikom oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su sva oštećenja na dva vozila kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva. Nakon dobijenog obavještenja službenici saobraćajne policije su izašli na lice mjesta, gdje su zatečeni S.B, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Mercedes“ tip CL5350, i E.R, koji je upravljao pmv marke „VW Golf II“. Na osnovu zatečenog stanja, odnosno materijalnih tragova sa lica mjesta, kao i izjava učesnika nezgode, S.B. i E.R, policijski službenici su izvršili uviđaj i sačinili zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, skicu lica mjesta i fotoelaborat o oštećenjima na vozilima", navodi se u policijskom saopštenju.

Izvršenim vještačenjem koje je uslijedilo utvrđeno je da se predmetna saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako je to predstavljeno od strane učesnika i da je vozilo Mercedes prije navedene situacije već bilo havarisano.

"Koristeći prikupljenu dokumentaciju vezano za opisanu saobraćajnu nezgodu, osumničeni S.B. je istu priložio jednom inostranom osiguravajućem društvu na osnovu čega mu je, na ime navodno pričinjene materijalne štete na vozilu i ostalih troškova, ukupno isplaćeno 10.405,78 eura. Krivična prijava protiv osumnjičeni S.B. i E.R. je nadležnom tužiocu, shodno konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku", navode iz policije.

Službenici Uprave policije su inače, u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“, uključujući i ovaj predmet, od februara 2015. godine do danas u 15 odvojenih slučajeva nadležnim tužiocima podnijeli krivične prijave protiv ukupno 27 lica, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako je saopšteno, policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“ se nastavljaju.

Bonus video: