Crna Gora protiv Hrvatske u reprizi polufinala iz Londona

Hrvati savladali Brazil rezultatom 10:6
21 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske, Foto: Reuters
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2016. 20:14h

Hrvatska je opravdala ulogu favorita u duelu sa Brazilom, pa je poznat prvi polufinalni par na Olimpijskim igrama - crnogorski vaterpolisti će se u četvrtak sastati sa "barakudama".

„Znali smo da je Hrvatska jača od Brazila, vjerovali da ćemo igrati sa njima. Taj meč u grupi izgubili smo iz naše greške u finišu, a na greškama se uči. Najvažnije je sada da se odmorimo i osvježimo, da mirno i spremno dočekamo meč. Apsolutno vjerujem da možemo da pobijedimo“, kazao je Vjekoslav Pasković.

Biće to drugi meč starih rivala u Rio de Žaneiru, nakon što je Hrvatska slavila u grupi rezultatom 8:7.

Hrvati su imali problema sa domaćinom, ali su na kraju znali kako da izađu na kraj sa timom koji predvodi legendarni Ratko Rudić (10:6).

Izgledalo je da neće biti neizvjesnosti nakon što je u trećoj četvrtini Maro Joković donio četiri gola prednosti (8:4).

Brazil je potom smanjio na 8:5, a Damir Burić dobio "brutaliti" zbog udaranja preko vode.

Brazilci su došli na minus dva (8:69, imali prvu polovinu posljednje četvrtine igrača više u bazenu, ali to nisu umjeli da iskoriste.

Još nije poznat termin duela Crne Gore i Hrvatske, koji će biti repriza polufinala iz Londona prije četiri godine kada je Hrvatska, tada pod komandom Rudića, postala olimpijski šampion.

„Dobro ih poznajemo, spremićemo se još bolje, vjerujemo u sebe. Pokazali smo kvalitet protiv Mađarske, mada smo uvijek znali da možemo da igramo sa svima. Sa samopouzdanjem i spremni da damo sve od sebe ući ćemo i u meč sa Hrvatskom“, rekao je Filip Klikovac.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: