Bar: Slaven Budimić u pritvoru, Balša na slobodi

Braća Budimić uhapšena su zbog sumnje da su Baraninu D.M. pokušali da iznude 200.000 eura
216 pregleda 0 komentar(a)
Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 16.08.2016. 18:15h

Slaven Budimić (30) odveden je u Istražni zatvor u Spužu, nakon što ga je saslušao sudija za istragu i odredio pritvor.

Istovremeno Vijeće Višeg suda odbilo je kao nesonovanu žalbu Tužilaštva na činjenicu da je njegov brat od strica Balša Budimić pušten na slobodu.

Policija je prije par dana saopštila da su braća uhapšena zbog sumnje da su Baraninu D. M. pokušali da iznude 200.000 eura.

Tada je rečeno da inspektori u sklopu istog slučaja tragaju za njihovim bratom od strica Lukom (26).

Balša Budimić uhapšen je u četvrtak veče, saslušan u tužilaštvu i u petak priveden dežurnom sudiji za istrage Osnovnog suda Bar koji ga je pustio da se brani sa slobode. Slaven je uhapšen u petak ujutro, rješenjem tužioca zadržan u policiji i njemu je na teret stavljeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

“D.M. je 20. jula pristupio u prostorije CB Bar i prijavio da mu je dan ranije njemu nepoznata osoba uputila više telefonskih poziva u kojima mu je uputila ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov i život njegove porodice ukoliko na određenu lokaciju ne donese novac. U ovim pozivima je prvo, kako je prijavio oštećeni, od njega zahtijevano da donese 100.000 eura, pa kasnije 150.000 eura, a na kraju je od njega traženo da donese sumu od 200.000 eura. Nakon ovih poziva, oštećeni je odlučio da ne predaje novac koji se od njega iznuđuje, već da događaj prijavi policiji. Službenici Centra bezbjednosti Bar su odmah postupili po prijavi D.M. i u konsultaciji sa tužilaštvom preduzeli niz operativnih mjera i radnji na osnovu kojih su identifikovali B.B. i L.B. kao lica osumnjičena da su počinila krivično djelo iznuda. Osumnjičeni B.B. je lišen slobode juče, 11. avgusta 2016. godine, dok se za L.B. intenzivno traga”, piše u saopštenju policije.

Navodi se da je Slaven Budimić 5. avgusta zapalio i bacio improvizovanu eksplozivnu napravu štapin dinamita ispred kuće oštećenog, kako bi ga prinudio da donese 200.000 eura na određenu lokaciju.

“Od dejstva improvizovane eksplozivne naprave nastala su oštećenja na ulaznim vratima, staklu sa prednje strane i dijelu terase”.

Bonus video: