PRIKLJUČILA SE I VOJSKA CRNE GORE

Potraga za Nemanjom Medinom: Mornarica sonarom pretražuje dno Skadarskog jezera

"Policija je i ranije pretraživala teren, a Skadarsko jezero je u potrazi za Nemanjom čamcima obilazila i pretraživala Plovna jedinica"
203 pregleda 0 komentar(a)
vojska crne gore nemanja medin, Foto: MVCG
vojska crne gore nemanja medin, Foto: MVCG
Ažurirano: 16.08.2016. 18:54h

Službenici Uprave policije, uz podršku pripadnika Vojske Crne Gore, danas su započeli potragu sonarom dna Skadarskog jezera u nastavku potrage za nestalim Nemanjom Medinom iz Petrovca, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz MUP-a Službenici Uprave policije i Mornarice Vojske pretražuju dno u reonima Vranjine i Virpazar, a angažovan je i dio ripadnika Pomorskog odreda Mornarice Vojske sa čamcem i sonarom.

Pretraživanje akvatorijuma obavlja ekipa pomorskog odreda Mornarice Vojske Crne Gore koja za to koristi specijanu opremu što ju je prije godinu ipo dana dobila od Vlade SAD.

Posebnim čamcem opremljenim sa takozvanim Sajd sken sonarom povezanim GPS-om, mornarica pretražuje akvatorijum jezera jer ta oprema omogućava dobijanja precizne slike dna sa svim predmetima koji se na njemu nalaze uključujući i eventualno tijelo utopljenika.

"Policija je i ranije pretraživala teren, a Skadarsko jezero je u potrazi za Nemanjom čamcima obilazila i pretraživala Plovna jedinica" navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su naglasili da se od nestanka Nemanje Medina službenici Uprave policije MUP-a, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju sve zakonski predviđene mjere traganja za nestalim licem na lokalnom, nacinalnom i međunarodnom nivou.

"Formiran je i poseban tim na nivou CB Bar koji traga za Nemanjom, a policija je do sada preduzela brojne mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti njegovog nestanka a koje su sve usmjerene na pronalazak nestalog lica" kazali su iz MUP-a.