Podrška "ajkulama", simpatije za "lavice"

73 pregleda 14 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Filip Roganović
Dušan Simonović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.08.2016. 19:39h

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović poželio je sreću našim vaterpolistima pred duel sa Mađarskom.

"Mađarska je najteži rival i možda najkvalitetnija ekipa na cijelom turniru, ali i naši momci imaju izuzetan kvalitet. Postoji velika nada da će se sve završiti kako bismo željeli. Pričao sam sa momcima, dobro su raspoloženi siguran sam da će nas predstaviti na pravi način", kazao je Simonović.

Za rukometašice je prvi čovjek crnogorskog olimpijskog pokreta imao riječi utjehe.

"Kazao sam im da smo uz njih, da nismo zaboravili, niti ćemo zaboraviti, rezultate koje su postizale i šta su sve uradile za crnogorski sport. Siguran sam da će se "lavice" oporaviti već za prvo naredno takmičenje koje ih čeka, i da u rukometnom sportu ima potencijala da se sastavi dobar, mlad i poletan tim, kao i da će se zadržati energija, koju su ove djevojke uvijek imale. Vjerujem da će i u Tokiju one biti naše olimpijske predstavnice", kazao je Simonović.

Predsjednik COK-a ističe da Igre u Riju imaju i drugu stranu, znatno drugačiju od one koja se vidi...

"Čudna je atmosfera u Riju, funkcionišemo otežano, ali uspjevamo zahvaljujući ogromnoj posvećenosti članova misije, a posebno onih koji su izvan sela. Zbog svega što se događa na ulicama Rija, ljudi se ne usuđuju da koriste metro, čak i taksi je veoma rizičan, tako da su trojica vozača bukvalno 24 sata dnevno na raspolaganju. Mada i službeni automobili nisu garancija bezbjednosti, ali su makar u grupi i sigurnije se osjećaju. Nadam se da će do kraja sve biti u redu i da neće biti incidenata", zaključio je Simonović.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: