Adžić: Dao sam sve što sam imao, neophodan mi je odmor

"Bio sam jako blizu odlaska i prije Rija, svih ovih godina nisam imao prostora za odmor, a to što nisam bio na visini na ovim Olimpijskim igrama samo je ubrzalo i potvrdilo da sam bio u pravu da mi je potrebno resterećenje", kazao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Dragan Adžić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2016. 15:11h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Dragan Adžić posljednji put vodio je nacionalni tim – nakon meča sa Brazilom potvrdio je da napušta reprezentaciju, poslije šest godina.

„Ovoliko godina nijedan trener u rukometu nije radio dva posla – u klubu i reprezentaciji. To me iscrpjelo, organizam jednostavno traži odmor. To je ogromno trošenje energije, konstantno se tražio vrhunski rezultat, i u klubu i u reprezentaciji, a sa vrko malo prostora i vremena za odmor. Znam kako se to odrazilo i na moje zdravlje. Dao sam cijelog sebe svih ovih godina, svakog sekunda na treninzima, u pripremama i na utakmicama“, kazao je Adžić.

Selektor nije, naravno, propustio priliku da se zahvali igračicama, što je uvijek i radio..

„Beskrajno sam im zahvalan na svemu. One su dale sve od sebe i u Riju, ali ja nisam uspio da ih dovoljno dobro pripremim, ja nisam bio spreman da dam maksimum, a za svaki loš rezultat trener mora da bude odgovoran. Vjerujem i nadam se da će im se na narednom takmičenju vratiti osmjeh na lice“, rekao je Adžić.

Ne veličajući svoje zasluge za rezultate koje je Crna Gora ostvarila pod njegovim vođstvom, kazao je:

„Nadam se da sam dao doprinos našem rukometu, zemlji, naciji... Ponosan sam ako je tako“.

Adžić nije zaboravio ni najbliže saradnike...

„Hvala sjajnom stručnom štabu, izuzetnim saradnicima u savezu. Veliku zahvalnost dugujem Predragu Boškoviću koji je vratio Bojanu Popović, a njen povratak je i najvažniji trenutak u crnogorskom rukometu. Bez nje, ne bi bilo ni mene...“, rekao je Adžić.

A kakva je budućnost crnogorskog rukometa...

„Nije rukomet Dragan Adžić. Ima budućnost, ali je potrebna nova energija sa klupe. Brzo će novo veliko takmičenje i volio bih da ove djevojke budu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. To im je 15-ak zajedničkih treninga, pričaću sa njima o tome. Ima mladih djevojaka, ima potencijala, Crna Gora ima budućnost“, kazao je Adžić.

Očekivanja će, međutim, biti mnogo manja ubuduće...

„Iskustvo mi govori da kada smo god išli sa opterećenjem i ubijeđenjem da ćemo nešto napraviti, nismo uradili ništa. Tako je bilo 2011. na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kada sam bio neiskusan trener, zatim prošle godine, takođe, na šampionatu svijeta i sada u Riju, kada nisam uspio igračice rasteretim i dovoljno dobro pripremim. S druge strane, u London i Beograd 2012. pošli smo rasterećeni, uživali u rukometu i zna se kako se završilo“, kazao je Adžić.

Bulatović: Otišao je kao gospodin, kakav je uvijek bio

Djevojke su jedna po jedna izlazile sa terena – uplakane. Jasno je zbog čega...

Kaća Bulatović je pred novinare izašla smirena, ali poslije prve riječi krenule su suze...

„Žao nam je što čovjek koji je zadužio ne samo rukomet, već crnogorski sport uopte, ide nakon pet poraza na Igrama. Nismo mu se odužile na pravi način i to nas dodatno boli. Ipak, otišao je uzdignute glave, kao gospodin, kakav je uvijek bio“, kazala je Bulatović.

„Posljednja utakmica na Igrama, posljednja za našeg selektora – bilo je veoma, veoma emotivno. To je sport, satkan od lijepih i loših trenutaka, ali moramo dalje“, nadovezala se Milena Raičević.

Od Švedske – novi početak

Krajem godine je Evropsko prvenstvo u Švedskoj, a Crna Gora je već obezbijedila plasman.

Neće, izvjesno je, ići u ovom sastavu. Radmila Petrović se oprašta, ili ide na dužu pauzu, a blizu odluke o odlasku iz nacionalnog tima su, kako saznajemo, Marija Jovanović, Anđela Bulatović i Sonja Barjaktarović.

Kaća Bulatović neće još dugo igrati rukomet, mada o tome nije željelja da govori nakon meča sa Brazilom...

„Treba da se ohlade glave, vidjećemo sve“, kazala je najefikasnija igračica Crne Gore i u Londonu i u Riju.

Zbog toga je i kratko pričala o budućnosti crnogorskog ženskog rukometa...

„Neće biti lako, ali nije ni nama bilo lako na početku stvaranja reprezentacije, kao, recimo, pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu prije pet godina. Djevojke koje dođu neće, međutim, nositi teret favorita, a ima među njima igračica velikog potencijala. Ja im, u svakom slučaju, želim da budu uspješnije nego mi“, kazala je Bulatović.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: