"Lavice" sa nulom završile odbranu srebra

U posljednjem meču na turniru rukometašice izgubile od domaćina - 29:23
0 komentar(a)
Crna Gora - Brazil, Foto: Reuters
Crna Gora - Brazil, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2016. 14:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Pet mečeva, pet poraza - očekivan epilog nastupa crnogorskih rukometašica na Olimpijskim igrama u Riju.

Da će se odbrana srebra iz Londona završiti sa nulom, moglo se zaključiti nakon tri prva meča, sa Španijom, Angolom i Rumunijom.

Uzdrmana Crna Gora tek nije imala nikakvih šansi protiv Norveške i danas protiv Brazila, koji je slavio 29:23.

Brazilke su počele furiozno, povele 5:1 i slutilo je na debakl na oproštaju.

Ipak, nakon vođstva 10:5 domaćina, "lavice" su pokazale karakter i kvalitet, do poluvremena odigrale sasvim korektno u odbrani, izvele i nekoliko kontranapada i na odmor pošle sa podnošljivih minus dva - 10:12.

Teško je, naravno, bilo očekivati da će crnogorski tim napraviti preokret.

Nije bio ni blizu, Brazilke su serijom 3:0 u prva tri minuta nastavka pobjegle na pet golova razlike i do kraja čuvali bezbjednu razliku, najviše zahvaljujući sjajnoj Ani Pauli Belo, koja probijala i prvu i drugu zonu odbrane i utakmicu završila sa šest golova, te golmanki Barbari Arenhart, koja je imala 18 odbrana.

Na drugoj strani, dobar meč odigrala je Biljana Pavićević, najefikasnija sa šest golova, koje je postizala i sa lijevog krila i i iz kontri, mada je Arenhart i njoj skinula tri zicera.

"Nismo razočarale u posljednjem meču, ali ukupan utisak jeste loš. Nije niko očekivao da će biti ovako. Spremale smo se dobro, ali to nismo pokazale", kazala je Pavićević.

Loš šut ili sjajne golmanke

Jedan od uzroka velikog neuspjeha u Riju jeste – šut.

Na svih pet mečeva, protiv Crne Gore golmanke protivničkih timova su činile čuda, ali su im u tome mnogo pomogle i “lavice”, koje su promašivale mnogo zicera i čistih situacija.

Seriju odbrana otvorila je Španjolka Navaro, koja ih je upisala 15, nastavile Angolke Branko i Almeida sa ukupno 16, pa Rumunka Ungureanu (15)…

Norvežanka Grimsbo brojala je čak do 24, a Brazilka Arenhart završila sa 18.

Crna Gora - Brazil 23:29 (10:12)

Rio de Žaneiro - "Arena budućnosti". Gledalaca. 10.000. Sudije: Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Brazil 3 (3). Isključenja: Crna Gora 10, Brazil 6 minuta.

Crna Gora: RAJČIĆ (sedam odbrana), Barjaktarović (jedna odbrana), Petrović, RADIČEVIĆ 4, Jovanović, JAUKOVIĆ 2 (1), A. Bulatović 1, Klikovac, K. BULATOVIĆ 4 (3), RAMUSOVIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 4, Pavićević 6, RAIČEVIĆ 1, Lazović.

Brazil: ARENHART (18 odbrana), Pesoa, Diniz, DO NASIMENTO 5 (3), S. Roča 1, PIJEDADE 1, De Araužo 3, DA SILVA 4, RODRIGEŠ 6, Kintino 1, F. Roča 1, AMORIM 3, Da Moura 1, KAVALEIRO 3.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: