Herceg Novi: Guitar Art Summer Fest od 15. do 20. avgusta

Svi koncerti biće održani na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole u Starom gradu, a ulaz je slobodan
76 pregleda 0 komentar(a)
Guitar Art Summer Fest
Guitar Art Summer Fest
Ažurirano: 14.08.2016. 11:31h

Koncertom Roberto Fabbri Guitar Quarteta & Amici String Quartet u ponedjeljak na hercegnovskomTrgu od muzike (Stari grad) – počinje 11. Guitar Art Summer Fest (GASF), koji se ove godine održava pod sloganom Nova plovidba.

“Uvijek se trudim da bude što manje solo gitare, a što više kamerne opcije; to smo uspjeli i ove godine. Na svečanom otvaranju u 21 sat nastupiće Roberto Fabbri kvartet gitara plus Amici string – gudački kvartet iz Herceg Novog , sastavljen od ovdašnjih domaćih muzičara, što je interesantna kombinacija; četiri gitare i četiri gudača. Biće to u svakom slučaju neobičan početak “, ocjenjuje umjetnički direktor GASFa Boško Radojković.

Ističe da se koncert na otvaranju realizuje uz pomoć Italijanskog instituta u Beogradu. “Prošle godine smo imali podršku portugalske ambasade za fado veče, ove godine Italijanski institut , u toku su razgovori sa Institutom „Servantes“ i ambasadom Španije da slijedeće godine dovedemo jednu pravu flamenko trupu”, navodi Radojković.

Tokom šest festivalskih večeri biće organizovano sedam koncerata. Pored Roberto Fabbri Guitar Quartet & Amici String Quartet, nastupiće : Krajišnik & Tasić duo, Duo Ponte (Alja Petric & Damjan Stanišič),Minneapolis Guitar Quarte,

Darko Bageski Ivana Cikić & Petar Dobričanin, a na svečanom zatvaranju planiran je Koncert mladih talenata.Planirane su i majstorske radionice, Guitar art midnight café club i izložba fotografija Nova plovidba, autora MILANA ŽIVKOVIĆA u Art Galeriji Sue Ryder.

“Mnogi moji prijatelji i izvrsni umetnici učestvovali su na festivalu, a meni je posebno važno to što je Herceg Novi postao i njihovo posebno mesto. Grad koji im nedostaje i u koji žele da se vrate. Zbog toga ove godine počinjemo drugu deceniju Guitar Art Summer Festa, sa sloganom Nova plovidba, kaže direktor Boško Radojković.

Svi koncerti biće održani na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole u Starom gradu, a ulaz je slobodan.

Bonus video: