Klišina traži hitnu raspravu na sudu zbog suspenzije

0 komentar(a)
Darija Klišina, Foto: Reuters
Darija Klišina, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2016. 10:57h

Ruska atletičarka Darija Klišina zatražila je danas hitnu raspravu na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) pošto ju je ponovo suspendovala Međunarodna atletska federacija (IAAF) i nema pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Skakačica u dalj Klišina je jedina ruska atletičarka kojoj je bilo dozvoljeno učešće na Igrama u Riju, poslije suspenzije Atletskog saveza Rusije zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno prikrivala i pomagala država.

Nju je IAAF ipak juče suspendovala, drugog dana atletskih takmičenja na Igrama.

"Žalim se na odluku IAAF na suspenziju. Tražim hitnu raspravu, a odluka mora što prije biti doneta. Ja sam čist sportista i to sam dokazala u više navrata, bez ikakve sumnje. Tri godine sam u SAD i testirana sam na doping van Rusije, što je bio jedan od zahtjeva. Ja sam žrtva onih koji su napravili sistem za manipulisanje našim lijepim sportom i koji ga koriste u političke svrhe", rekla je osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2014. godine.

Ona je dodala da će se na svaki način truditi da zaštiti svoj imidž čistog sportiste.

"Osjećam se izdanom. Izdao me je sistem koji nije koncentrisan na očuvanje sporta čistim i na podršku sportistima, već više na traženje pobjeda van sportskih borilišta", navela je Klišina.

Kvalifikacije u skoku u dalj na programu su u noći između utorka i srijede.

Bonus video: