“Dodir za ljubav” Milutina Obradovića u Tivtu

“Dodir za ljubav ljubavi” je izložba koja je do sada prikazana u nekoliko crnogorskih gradova, kao i u Beogradu I Novom Sadu
222 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Obradović, Foto: Siniša Luković
Milutin Obradović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.08.2016. 11:05h

Obradovićeva platna u svojoj prirodi nose nešto esencijalno, strašno i eruptivno, jedan eksplovizan karakter - kazala je novinarska i pjednikinja Dragana Mrkić, otvarajući u subotu veče u Tivtu, izložbu slika Milutina Obradovića, akademskog slikara iz Bijeloj Polja.

Izložba je otvorena u sklopu 11. Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“.

Tivatskoj likovnoj publici Obradović se predstavio izložbom pod nazivom "Dodir za ljubav” koja je tematskog karaktera, vezana za motiv konja, njegove snage, emotivnosti u čemu je i utisnut osnovni autorov pečat. Svih dvadesetak slika velikog formata koje čine postavku, rađene u tehnici uljanih boja na platnu. Istakavši da konj kao Obradovićev osnovni motiv predstavlja snagu, znak dostojanstva i moći i izazivaju divljenje, Mrkić je naglasila da to umjetniku “ssvakako, daje slobodu da napravi i svoju legendu kroz bogatstvo boja.”

"Obradovićev konj simbolizuje jedno novo božanstvo situirano u osjećajnosti djeteta koje razgoračenih očiju, bezazleno i divno naivno posmatra ono što je od svijeta ostalo, a ostalo je taman toliko da se može početi iznova, drugačije, i ako ne pametnije, ono bar ljepše", naglasila je Mrkić.

“Dodir za ljubav ljubavi” je izložba koja je do sada prikazana u nekoliko crnogorskih gradova, kao i u Beogradu I Novom Sadu, a publika u Tivtu postavku će moći da razgleda do 1.septembra.

Bonus video: