Budva: Italijani visoki taksi račun platili pesnicom

Policajac mirio Italijane i taksistu koji im je naplatio 25 eura od Maestrala do centra Budve
83 pregleda 96 komentar(a)
taksi, taksisti, Budva, Foto: Vuk Lajović
taksi, taksisti, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.08.2016. 06:22h

Budvanska policija uhapsila je preksinoć italijanske turiste, oca i sina C. A (41) i šesnasetogodinjeg G. A., koji se sumnjiče da su fizički napali policajca u centru grada. Prije toga, oni su pesnicom udarili taksistu zbog viskog računa.

Do incidenta je došlo, nakon što je šestočlana porodica odbila da plati 25 eura taksisti za vožnju od hotela “Maestral” do “Tri kane” u centru Budve.

Tada je došlo do prepirke i zastoja u saobraćaju, pa je policajac koji je bio nedaleko od mjesta događaja, prišao kako bi vidio o čemu se radi.

Italijanski turisti su bili bijesni jer su vidjeli da im je takstista naplatio duplo više nego što su platili istu trasu samo sata ranije, kada ih je vozio drugi taksisista. Žestoku polemiku i viku, nasred ulice i naočigled brojnih prolaznika, pokušao je da utiša policajac. Međutim, on je naišao u trenutku kada je italijanski turista pesnicom udario taksistu. Pošto su gosti pogrešno protumačili to što je policajac zatražio od svih da se smire, razbješnjeli Italijan je i njega dokačio pesnicom.

Drugi policajac je primjetio je šta se dešava pa je pozvao interventnu jedinicu, koja je iste noći privela sve aktere incidenta. Oni su preksinoć završili u stanici policije, gdje je u pomoć budvanskim inspektorima došao i karabinjer, predstavnik italijanske policije, koji je tokom ljeta na ispomoći u Budvi.

Nakon konsultacije sa zamjenicom osnovnog državnog tužioca u Kotoru, protiv italijanskih državljnin, oca i sina, podnijete su krivične prijave, jer im se na teret stavlja kivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Oni će danas biti privedeni tužiocu na saslušanju.

Strani turisti više puta su se žalili domaćinima na enormne cijene taksi usluga. Mediji su ranije objavljivali da je jedan taksista turisti iz Njemačke naplatio 40 evra vožnju od centra Budve do Kamenova dugu 7,8 kilometara.

Bračni par iz Belgije požalio se vlasniku apartmana, u kome su odsjeli, da su vožnju od centra Budve do sela Seoca, odnosno razdaljinu od 3,9 kilometara platili 21,55 eura.

Bonus video: