Montenomaks C&L - najbolja kompanija Jugoistočne i Srednje Evrope u oblasti logistike

Nagrada najmenadžer i najkompanija u oblasti logistike je Montenomaks Control Logisticsu i izvršnom direktoru Radovanu Raduloviću pripala u konkurenciji oko 1.000 menadžera i kompanija iz svih privrednih oblasti
154 pregleda 0 komentar(a)
Montenomaks, Foto: Montenomaks
Montenomaks, Foto: Montenomaks
Ažurirano: 13.08.2016. 16:58h

U Sarajevu je, u prisustvu najuspješnijih menadžera iz desetak zemalja Evrope i većeg broja privrednih, političkih i javnih ličnosti iz BiH i regiona, održana trideset četvrta po redu ceremonija dodjele nagrada za najmenadžera i najkompaniju regiona jugoistočne i srednje Evrope, po izboru Evropskog udruženja menadžera i Regionalne nezavisne agencije Euromanager.

U kategoriji najkompanije i najboljeg menadžera u oblasti logistike za 2016. godinu, nagrada “Najkompanija i najmenadžer ” je pripala kompaniji “Montenomaks Control & Logistics” doo iz Danilovgrada i izvršnom direktoru kompanije, gospodinu Radovanu Raduloviću.

Za ovu prestižnu nagradu je ove godine nominovano oko 1.000 menadžera i kompanija iz svih privrednih oblasti, a priznanje je na svečanosti u Gradskoj vijećnici dobilo njih dvadeset dvoje. Kompanija “Montenomaks C&L” jedan je od lidera u poslu logistike i špedicije u Crnoj Gori.

Razvoj kompanije kontinuiran je od 1999. godine do danas, a kretao se u pravcu zaokruživanja procesa i postizanja svjetski priznatih standarda. Kompletna logistička usluga omogućava da klijenti o svojoj robi, od trenutka kada je prepuste ovoj kompaniji, ne brinu: od transporta, regulisanja carinskih dokumenata, skladištenja, manipulacije robom, sve do distribucije do krajnjeg korisnika.

"Meni i kompaniji Montenomaks C&L je ukazana velika čast. Nagrade za najmenadžera i najkompaniju su priznanje i satisfakcija za poslovne uspjehe koje bilježimo proteklih 16 godina", izjavio je Radulović.

Počeci Montenomaksa su vezani za granični prelaz Debeli brijeg, između Republike Hrvatske i Crne Gore.

"Moram istaći da niko nije mogao ni slutiti ovakve domete u poslovanju. Dakle, u samom početku radilo se u neuslovnim prostorijama, takozvanim kontejnerima, sa tri zaposlena radnika. Sjedište firme je bilo u Herceg Novom. Korak po korak, postepeno, kompanija se razvila, pa tako danas imamo dvanaest poslovnica na teritoriji Crne Gore i preko 130 zaposlenih. Nakon što smo 'oslušnuli' potrebe tržišta i klijenata, opredijelili smo se da Distributivno-logistički centar pravimo u Danilovgradu, prevashodno zato jer geografski ima centralnu poziciju u Crnoj Gori, na dobroj je transferzali puteva. U okviru DLC-a funkcioniše i Carinska ispostava Danilovgrad, koja se za jako kratko vrijeme pozicionirala kao druga u Crnoj Gori po broju predmeta za puštanje robe u slobodan promet, odmah iza CI Podgorica", rekao je Radulović.

Ukupna investicija u terminal gdje se nalazi firma i 12.000 kvadratnih metara uređenog prostora je oko tri miliona eura. Za uspjeh, osim dobrih poslovnih odluka, presudni su ljudi - trudili smo se da u svim sektorima kompanije šansu damo mladim ljudima i, uz stalno ulaganje u edukaciju i stručno osposobljavanje zaposlenih, stvorimo kadar koji može da se izbori sa izazovima koje nosi djelatnost kojom se bavimo. Uz nagradu “Najmenadžer i najkompanija”, posebno mjesto zauzimaju i plaketa za najbolje pre duzeće koje podržava porodicu, kao i zahvalnica “Iskra” za doprinos opštem dobru, koje je kompanija Montenomaks C&L dobila tokom 2015. godine. Svaka je nagrada ujedno i obavezujuća - nastojaćemo da zadržimo lidersku poziciju na lokalnom tržištu i da se, eventualno, na pravi način pokažemo i na ostalim tržištima" istakao je Radulović.

Širimo terminalski i skladišni prostor

"Posebno smo ponosni na činjenicu da se, nakon nepunih pet godina poslovanja u Distribitivno-logističkom centru, zbog pune uposlenosti kapaciteta stvorila potreba za proširenjem - kako terminalskog, tako i skladišnog prostora. Trenutno smo u fazi obezbjeđenja zem lj i šta potrebnog za tu svrhu, kao i pripremi projekta neophodnog za dogradnju, kojom ćemo obezbjediti dodatna parking mjesta za korisnike terminala, te 2000m2 s kla d i šnog prostora, odnosno 4000 paletnih mjesta.

Značajni partneri

Možemo se pohvaliti i time da smo “iznjedrili ” osam kargo agenata, sposobnih da organizuju avioprevoz svih vrsta p ošiljki. Uz samostalno članstvo naše kompanije u međunarodnom udruženju avioprevoznika IATA, zatim saradnju sa renomiranim avio kompanijama poput Turkish Airlinesa, Lufthansae, Adria Airways, Montenegro Airlinesa i Air Serbia, m ožemo ponuditi najkraće tranzitno vrijeme p ošiljki uz poštovanje najviših međunarodnih standarda u aviotransportu.

- MONTENOMAKS JE ČLAN REGIONALNOG POSLOVNOG KLUBA BIZNIS PLUS -

Bonus video: