Đorđević: Šteta što nije ušao Bogdanov šut

61 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2016. 09:30h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je ohrabren partijom protiv SAD (91:94) na Olimpijskim igrama, ali da ekipa može još bolje da igra.

"I dalje mislim i vjerujem da možemo još bolje... Ovo je bila ohrabrujuća igra, potvrda onoga što smo radili i mnogo će značiti momcima u nastavku takmičenja. Igrali smo na način na koji treniramo, ovo je naša igra. Šteta što Bogdanov šut na kraju nije ušao, jer bi bilo zasluženo da je bio koš", rekao je Đorđević poslije utakmice.

On je dodao da je ponosan na svoje izabranike, ali i da je pobjeda protiv Kine imperativ.

"Znamo šta nas čeka, moramo da pobijedimo Kinu koja igra sa visokim petorkama, dobro postavljaju utakmice. Mislim da rastu i da su pokazali da imaju potencijal, pa ne smijemo da se opustimo", naveo je selektor.

Kapiten Miloš Teodosić, iako je bio zadovoljan igrom, rekao je da je tužan zbog poraza.

"Imali šansu da okrenemo rezultat i uđemo u produžetak. Cijelu četvrtinu smo igrali na pet poena ralike za Amerikance, bila nam je potrebna jedna lopta da okrenemo. Posljednji rival u grupi je Kina, koja je neugodan rival, ali sve osim pobjede bila bi katastrofa. Moramo u taj meč da uđemo maksimalno ozbiljno i da odigramo dobro. Ako tako uradimo, siguran sam da pobjeda neće izostati".

Srpski centar Miroslav Raduljica ističe da je njegov tim pokazao da može da igra sa NBA zvijezdama.

"Opet nas je jedna lopta koštala poraza. Imamo kvalitet, ne zato što su ovo NBA igrači, nego što mi, kao ekipa, gledamo samo sebe. Mislim da ih je iznerviralo nekoliko naših akcija, a čini mi se i da oni malo potcjenjivački ulaze u utakmice sa nama. Ne bih smio da tvrdim da ne ispadne da sam rekao nešto loše, ali imam takav utisak i mislim da su se baš zbog toga malo iznervirali", zaključio je Raduljica.

Bonus video: