Vaterpolisti Srbije protiv Australije do prve pobjede

7 komentar(a)
Vaterpolisti Srbije, Foto: Reuters
Vaterpolisti Srbije, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2016. 09:13h

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je prvi trijumf na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je rano jutros u utakmici 4. kola A grupe bila bolja od Australije 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2).

Opet su izabranici Dejana Savića krenuli "stegnuto", u jednom trenutku gubili 4:2 i tek kada su shvatili da je "đavo odnio šalu" pokazali šampionski karakter, ostvarili važan trijumf i praktično obezbijedili četvrtfinale.

Po dva gola postigli su Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Slobodan Nikić, a po jedan Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Filip Filipović.

"Očekivano težak meč sa jakim rivalom bio je još specifičniji, teži, jer je imao kvalifkacioni karakter. Pobjednik ide dalje, poraženi ispada. Imali smo ogroman pritisak koji smo sami sebi nametnuli", rekao je selektor Srbije Dejan Savić.

On je dodao da je ovim trijumfom svima pao teret sa leđa.

"Odbrana je bila superiorna, ali je važno da je proradio napad. Poznati smo po međusobnom hrabrenju, očekujem još bolje dane. Da odigramo protiv Japana i da se okrenemo turniru koji tek počinje", poručio je Savić.

Srbija u posljednjem kolu A grupe igra protiv Japana, u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 00.30 sati.

Bonus video: