Slovenija čini čuda, a Vuja u svom stilu: Još da imaju dobrog selektora

Slovenija ima jednu od najkreativnijih selekcija na svijetu, a još kad bi imali dobrog selektora, mislim da bi napravili velike stvar“, kazao je Vujović i raširio osmjeh
9 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Reuters
Veselin Vujović, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2016. 03:38h

Slovenija je hit rukometnog olimpijskog turnira, a selektor Veselin Vujović čini čuda, na terenu i van njega.

Skockao je sjajan tim – Slovenci igraju atomski rukomet, brzi su, atraktivni, agresivni, raznovrsni...

Imaju maksimalan skor u prva tri kola, obezbijedili četvrtfinale, a nakon trijumfa nad Švedskom, Vuja je, u svom stilu, za „Vijesti“ objasnio zašto njegov tim igra tako dobro na startu takmičenja u Riju.

„To su mladi, zdravi momci, a oslobođeni su nekih strahova, koje su, čini mi se, imali u prošlosti. Ranije su se plašili velike scene, nekih Njemaca, Šveđana, Danaca... a to su ljudi od krvi od mesa. Slovenija ima jednu od najkreativnijih selekcija na svijetu, a još kad bi imali dobrog selektora, mislim da bi napravili velike stvar“, kazao je Vujović i raširio osmjeh, dodavši:

„Sad ću da uletim u svlačionicu i da podnesem ostavku, da ih šokiram“.

Šalu na stranu, Slovenija zaista izgleda veoma, veoma ozbiljno...

„Na početku kada smo savladali Egipat, bili smo srećni, ali kao da se ništa posebno nije dogodilo, a Egipat zatim dobije Švedsku. Potom dobijemo Brazil, i to prođe onako – pa dobro, Brazil je to, a onda Brazil pobijedi Njemačku, evropskog prvaka. To je znak da Slovenija vrijedi, da ima kvalitet i da ga pokazuje na najjačem rukometnom turniru u istoriji. Ja jači ne pamtim“, ističe Vujović.

Plasmanom u četvrtfinale nije ispunjen cilj, već zadatak...

„Mi smo rekli da nam je cilj plasman među osam, ali to je bilo za javnost, ali, intimno , želimo mnogo više. Sada je najvažnije ostati na zemlji, gledati naprijed. Plasman na Olimpijske igre je velika stvar za malu zemlju kao što je Slovenija, a mi smo sada apsolutni hit u Riju. Samo mi i Francuzi imamo tri pobjede, što govori da dobro radimo, da smo pravi... Imamo neke naše planove i ciljeve, držaćemo se njih, pa dokle dođemo“, istakao je Vujović.

I u velikoj, ubjedljivoj pobjedi nad Šveđanima, Vujović je našao nedostatke...

„Kao prvo, mislim da imamo još rezervi, da neki igrači nisu na maksimalnom nivou. Drugo, ne smijemo ubuduće da pravimo egzibicije, bez obzira na rezultat. Moramo da zadržimo ozbiljnost do posljednjeg minuta, ne zbog nas, već iz respekta prema protivniku. Ne zaslužuje rival kao što je Švedska da im bacamo cepeline, dodajemo kroz noge i tome slično. U utakmicama koje nas čekaju slaviće ekipa koja bude maksimalno disciplinovana i profesionalna“, zaključio je Vujović.

Bonus video: