Gojković: Vidjeli se da smo motivisani, četvrtfinale važnije od Španaca

5 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Reuters
Vladimir Gojković, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2016. 17:07h

Selektor crnogorski vaterpolista Vladimir Gojković nije krio zadovoljstvo nakon plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara.

"Ajkule" su savladale Sjedinjene Američke Države i kolo prije kraja grupe B obezbijedili plasman među osam najboljih.

"Vidjelo se da su igrači motivisani i ne bih imao šta da im zamjerim i da je bilo drugačije. Imali smo nekoliko šansi da prelomimo meč, njihov golman je imao nekoliko odličnih odbrana, ali je kasnije i Šćepanović bio na vrhunskom nivou. Dobili smo što smo htjeli, sada je najvažnije da se odmorimo i osvježimo, jer sada nam meč sa Španijom nije najvažniji, nego nam je najvažnije što ćemo uraditi u četvrtfinalu", rekao je Gojković.

SAD su, s druge strane, ovim pora izgubile sve šanse da prođu.

"Zaslužena pobjeda Crne Gore. Moji igrači su se borili kao lavovi, kao što uvijek i rade. Mi smo, međutim, najmlađa ekipa na turniru i da bismo dobili ekipu kao što je Crna Gora moramo da damo više od maksimuma, a da protivnik ne bude na najboljem nivou. Crna Gora je mnogo iskusnija i bilo bi iznenađenje da tim sa prosjekom od 31 godinu ispusti šansu u trenucima kada četiri minuta ima igrača više u bazenu", istakao je selektor Amerikanaca Dejan Udovičić.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: