Barani osumnjičeni da su pokušali da iznude 200.000 eura

Osumnjičeni B.B. i S.B. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, privedeni nadležnom tužiocu
68 pregleda 0 komentar(a)
novac, euri, Foto: Shutterstock
novac, euri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.08.2016. 16:33h

Barska policija uhapsila je Baranina BB (30), dok je L.B (25) u bjekstvu i za njim se intenzivno traga, zbog sumnje da su na štetu D.M, rođenog u Parizu a nastanjenog u Baru, počinili krivično djelo iznuda.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšen je i S.B. (20) iz Bara, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i ekslozivnih materija a u vezi sa ovim događajem.

"D.M. je, 20. jula 2016. godine, pristupio u prostorije CB Bar i prijavio da mu je dan ranije, 19. jula, njemu nepoznata osoba uputila više telefonskih poziva u kojima mu je uputila ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov i život njegove porodice ukoliko na određenu lokaciju ne donese novac. U ovim pozivima je prvo, kako je prijavio oštećeni, od njega zahtijevano da donese 100.000 eura, pa kasnije 150.000 eura, a na kraju je od njega traženo da donese sumu od 200.000 eura. Nakon ovih poziva, oštećeni je odlučio da ne predaje novac koji se od njega iznuđuje već da događaj prijavi policiji. Službenici CB Bar su odmah postupili po prijavi D.M. i u konsultaciji sa tužilaštvom preduzeli niz operativnih mjera i radnja na osnovu kojih su identifikovali B.B. i L.B. kao lica osumnjičena da su počinila krivično djelo iznuda. Osumnjičeni B.B. je lišen slobode juče, 11. avgusta 2016. godine, dok se za L.B. intenzivno traga. Treće osumnjičeno lice, S.B, se sumnjiči da je 05. avgusta 2016. godine zapalio i bacio improvizovanu eksplozivnu napravu – štapin dinamita ispred kuće oštećenog D.M, kako bi ga prinudio da uradi ono što su B.B. i L.B. od njega zahtijevali 15 dana ranije, odnosno da donese novac u iznosu od 200.000 eura na određenu lokaciju, što oštećeni nije učinio. Od dejstva improvizovane eksplozivne naprave nastala su oštećena na ulaznim vratima, staklu sa prednje strane i dijelu terase. Osumnjičeni S.B. je lišen slobode danas", navode iz policije.

Osumnjičeni B.B. i S.B. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Bonus video: