Kontrolisana eksplozija izazvala strah

0 komentar(a)
Kontrolisana eksplozija u Riju, Foto: Reuters
Kontrolisana eksplozija u Riju, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2016. 14:30h

Od specijalog izvještača "Vijesti"

Rio de Žaneiro - Olimpijski park sinoć je bio pun ljudi, na olimpijskim borilištima odvijala su se takmičenja, kada se oko 19 sati po brazilskom vremenu začula jaka eksplozija.

Izvještač „Vijesti“ bio je u tom trenutku u rukometnoj dvorani, čekajući meč Slovenija – Švedska, a nakon praska novinari i svi koji su se našli van objekta, potrčali su do mjesta na kome može da se vidi olimpijski park...

Nije bilo panike, nije bilo stampeda i kamen sa srca je pao...

Organizatori su danas saopštili o čemu se radilo – izvedena je kontrolisana eksplozija na posljednjem spratu dvorane „Karioka 1“, neposredno pred početak utakmice Španija – Nigerija.

„Uništena je torba, koja je nađena u toaletu dvorane, u akciji federalne policije i vojske. U torbi, međutim, nije pronađen opasan materijal, već par čarapa, jakna i tablet, ali mjere su morale da budu preduzete. Nakon uspješno obavljene detonacije, publika je puštena u dvoranu“, saopštili su organizatori.

„Naravno da smo čuli eksploziju. Nismo znali šta se događa, a u dvorani nije bilo nijednog čovjeka na tribinama. Mislili smo da niko nije došao da nas gleda. Kasnije je sve bilo u redu“, kazao je Pau Gasol.

Ovo je druga kontrolisana eksplozija na Igrama, nakon što je prije nekoliko dana uništena sumnjiva torba blizu cilja na biciklističkoj stazi.

Sponzor izvještavanja iz Rija

Bonus video: